Aktywne Wpisy
Kupamilosci +386
wieprzowina +33
Zazdroszczę ludziom, którym nie przeszkadza marnowanie 9-10h dziennie na pracę (doliczam dojazdy plus ogarnięcie się do niej i zakładam optymistyczny wariant bez nadgodzin). Sen i obowiązki - zostaje 4-6h dla siebie w zależności od dnia, i to nie mając dzieci. Z dziećmi to jest dla mnie czysta abstrakcja, nie wiem jak ci ludzie funkcjonują przy tak małej ilości czasu, którą mogą poświęcić sobie i swoim zainteresowaniom. Ach, no i jeszcze trzeba wcisnąć
I najgorszy jest wniosek, jaki on przedstawia - Konfederacja nigdy nie będzie mogła głosować ani z PiS, ani z opozycją, bo są niewolnikami własnego elektoratu, który wymaga od nich bycia w poprzek wszystkich. Przecież ta partia to jakiś żart i nowe poziomy populizmu, jakiego nawet PiS nie osiągał, w dodatku mówiąc o tym tak otwarcie.
Moglibyśmy zrobić dobrze, ale nie zrobimy, bo Tusk tak chce. Super partia xD
#neuropa #bekazprawakow #konfederacja #polityka
Tak, jako wyborca konfederacji, oczekuję, że Konfederacja nie będzie brała działu w wojnie bandy czworga.
Tak, to jest super partia dla mnie i 10% społeczeństwa. Także głosuj sobie na bandę czworga ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@TenTypZez: Pisowcy tak wołają. I Tusk mówił, że sama Konfederacja jest im na rękę bo odbierają pisowski elektorat czy coś takiego. O to Dziamborowi może chodzić, nie jestem pewny, nie studiowałem cokucmiałnamyślilogii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Azaajaszz: Ja byłem przekonany, że Konfederacja ma zbyt dużego gwoździa w mózgu, aby ktokolwiek rozważał współpracę z nimi bez wcześniejszego szczepienia na tężec. Tyczy się to też wyborców, którzy
@TenTypZez: to o czym mówię to są wyniki sondażu. Nie wiem kto go zamawiał. Nie będę szurem i szukał pisowskiej propagandy w konkretnym sondażu poparcia partii. ¯\_(ツ)_/¯
@TenTypZez: tak btw.
ALE JAAAAK TOOOOO, PRZECIEZ TVN CENZURUJE KONFEDERACJĘ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@qluch: z drugiej strony debata o TVN to typowa wydmuszka, która odciąga uwagę. Nie lepiej było jak najszybciej zabić ten temat i zająć się poważnymi sprawami? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zresztą przy tej partii zostali jedynie fanatycy i ludzie co by mogli brać udział w zawodach dla debil xD
@qluch: Ale godzisz się w tym momencie, że o wynikach głosowań Konfederacji decyduje Tusk, skoro automatycznie mają głosować inaczej xD Znamienne jest również, że walkę o wolność słowa i wolność gospodarczą uznajecie za walkę "kogoś innego".
@TenTypZez: tutaj chodzi o efekt krewetki. Niby obrzydliwe ale jak nie spróbujesz to nie wiesz.
Spora część wyborców ma problem z zagłosowaniem na Konfederację ponieważ mają jakąś blokadę związaną z przyzwyczajeniem do głosowania na kogoś z bandy czworga. Efekt ten nie ma jakiegoś większego sensu
@qluch: Skąd ten pomysł, że są w ogóle jacykolwiek ludzie, którzy się zastanawiają nad głosowaniem na Konfederację poza PiSem? Dla ludzi absolutnie wykluczające jest ich podejście do spraw światopoglądowych. Nigdzie poza Konfederacją i PiS nie ma aż takich
Wstrzymanie się od głosu to jedyny dopuszczalny konsensus w tej sprawie.
Ci co zagorzalsi prawicowcy żądali poparcia ustawy.
Stanęło na wstrzymaniu się.
Nikt nie jest do końca zadowolony - czyli wyszedł im całkiem niezły kompromis.
Jak dla mnie - wyborcy Konfederacji - Konfa rozegrała to po mistrzowsku.
@TenTypZez: A skąd pomysł, że ludzie nie zmieniają swoich poglądów pod względem światopoglądu. Ja jestem przykładem jak z lewicowego światopoglądu zmieniłem na prawicowy. Ludzie z wiekiem właśnie stają się prawicowcami w kwestii światopoglądowej. Po prostu dorastają. ( ͡° ͜ʖ ͡°
Wstrzymanie się - oznacza wstrzymanie.
I jaki fikołek?
Mamy demokrację.
Przyszłość Konfedercji zależy od łaski wyborców. Jeżeli ci uznają, że Konfederacja nie spełnia pokładanej w nich nadziei (bo np. głosuje z PiS-em, albo głosuje z totalną opozycją) to w następnej kadencji nie ma Panów Posłów w Sejmie.
Ze wszystkiego co robią posłowie muszą się tłumaczyć nam - wyborcom, bo na tym polega ich praca.
To my jesteśmy ich pracodawcami.
@qluch: To zabawne. Wiesz, jak od 2019 roku piszę że Konfa #!$%@?ła głową o szklany sufit i fizycznie nie jest w stanie przeskoczyć progu 6-9% poparcia, bo nawet nie próbuje przekonać do siebie kogokolwiek spoza korwinowsko-narodowego elektoratu - to kuce na mnie krzyczały że jestem idiota i #!$%@? się znam, a Konfa zaraz będzie miała 15%, 20%, 30%.
Fajnie teraz widzieć,