Wpis z mikrobloga

• 2
@groman43 i tak już jest dosyć ciężko, bo 30 na karku, ale przynajmniej nie mamy z niebieskim jeszcze dzieci

@77LatBedeNiedojrzaly niebieski już tam był w odwiedzinach u wujaszków parę tygodni i był zachwycony

@krabar wiem, że wiele informacji o Australii w naszych mediach jest przesadzonych. Poza tym wszędzie lepiej niż w PL
  • Odpowiedz
wiem, że wiele informacji o Australii w naszych mediach jest przesadzonych. Poza tym wszędzie lepiej niż w PL

@odidouo1: a) nic nie pisałem o „naszych mediach” i b) z drugim zdaniem to popłynęłas w #!$%@?.
  • Odpowiedz
@mijkron: skąd to info? Niby w którym mieście w Australii? Moi znajomi wszyscy normalnie wychodzą z domu :)

@odidouo1: sprawdź ceny biletów miałem jechać w tym roku to sobie darowałem :D dostać teraz wyjątek na wjazd to jak wygrać w lotto
  • Odpowiedz
@mijkron: Pracuje z australijczykami z Sydney. Owszem jest nakaz maseczek ale jest względnie normalnie.

Artykułów w polskiej prasie nie czytam :) bo wyolbrzymiają na maxa.
  • Odpowiedz
@odidouo1: sam kiedyś myślałem o przeprowadzce na stałe do Australii, tyle, że nie mam tam nikogo. Byłem 2 lata temu w Australii 3 tygodnie, żeby sprawdzić co to jest i jak tam jest (z czego pracowałem w Sydney 1 tydzień zdalnie).

Powiem krótko: zajebiście. Byłem zachwycony, niestety pandemia pokrzyżowała plany (Australia zawiesiła wydawanie wiz nieturystycznych). W międzyczasie coraz bardziej ułożyłem życie w polszy i wydaje mi się, że teraz (jeśli byłaby
  • Odpowiedz
@odidouo1: uwaga, niepopularna opinia. 30 na karku i chcesz zwalac sie na glowe wujostwu niebieskiego? Mi mimo wszystko byloby wstyd. 30 na karku i gowno osiagneliscie w Polsce to na obczyznie tez na zbyt wiele nie liczcie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Prusti celna uwaga ( ͡º ͜ʖ͡º) wiadomo, że nie chcę. Biorąc pod uwagę jeszcze mój charakter będzie mi z tym bardziej ciężko, ale z drugiej strony będę zmobilizowana do szybkiego znalezienia czegoś własnego. Skoro jednak jest taka możliwość i mamy od nich już dawno zaproszenie, to czemu nie skorzystać? Ja mam normalną pracę, niebieski firmę, ale przyszlość tutaj wydaje się bardzo niepewna, dlatego takie myśli o emigracji.
  • Odpowiedz