Wpis z mikrobloga

Sraczka o kibicowanie niepolakom dalej śmierdzi. Przypomnijmy sobie sytuację z końcówki GP 2012. "Pobili się dwaj żużlowcy moturaami" - Holder i Pedersen. Oczywiście stadion za lokalsem Holderem, ale ciekawe jaka byłaby reakcja stadionu gdyby zamiast Dzika był Gollob? Już to widzę: "Ludzie, przecież to GP, a Gollob jest Polakiem!"
Dla człowieka, który chodzi na Spartę trochę dłużej niż historia nowego krawężnikowego kibicowanie Woffindenowi w GP to nie tylko przyjemność, ale i obowiązek ( ͡º ͜ʖ͡º)
#zuzel
  • 15
@Borysko_88: podziały środowisk kibicowskich w każdej dyscyplinie sportu, podnoszone do rangi "rywalizacji na śmierć i życie w imię honoru" to totalna farsa i bezmózgowie¯\_(ツ)_/¯
@MEKORRO już wcześniej to pisałem. Żużel to sport głównie drużynowy i lokalni kibice będą kibicować lokalnym zawodnikom. Szukanie w tym drugiego dna nie ma sensu. Nie ma nic dziwnego, ani nienormalnego, że we Wrocławiu kibice jak Janowskiemu nie idzie to będą dopingować Taia czy Łagute, a nie Bajtka. Spoko, Polak, mistrz etc. i szacunek pełen, ale to jeszcze nie znaczy, że trzeba go lubić i kibicować bo Polak.
@Borysko_88: no a jak woffinden przejdzie do Leszna będziecie w niego rzucać kamieniami, taka wierność kibiców względem zawodników i zawodników względem klubowych barw( ͡° ͜ʖ ͡°)
no a jak woffinden przejdzie do Leszna będziecie w niego rzucać kamieniami, taka wierność kibiców względem zawodników i zawodników względem klubowych barw( ͡° ͜ʖ ͡°)

@sindram: jakiś przykład na poparcie dość tezy?
@Poyar nie boli mnie dupsko do puki wygrywa w uczciwej walce, a nie jak w tym roku gdzie mogłbyć już ze dwa razy wykluczony, ale nie bo to mistrz i Polak w dodatku. A w studiu nawet nie próbują podejmować dyskusji bo by wyszło, że jednak powinni wykluczyć, a to by źle brzmiało
@Viking-: no to obsrałem zbroje XD kto sie dostał do finału jak frajer? dwa razy to w ciągu jednego półfinału krul maciuś powinien być wykluczony, więc nie pier.ol mi o nieuczciwej walce. Kompleks Wroclawia, takie duze miasto i takie zuzlowe zero na mapie
do puki dobitnie to ukazuje jaki poziom sobą prezentujesz XD