Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
iksem +2
Za 200k gotówki lepiej kupić:
1. Działkę budowlaną gdzieś pod Warszawą w celach inwestycyjnych i wziąć auto w leasing
2. Kupić auto za gotówkę i nie mieć działki
Skłaniam się do opcji nr 1.
#inwestycje #finanse
1. Działkę budowlaną gdzieś pod Warszawą w celach inwestycyjnych i wziąć auto w leasing
2. Kupić auto za gotówkę i nie mieć działki
Skłaniam się do opcji nr 1.
#inwestycje #finanse
W pierwszym komentarzu zdjęcie kanapki z pazurem ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Panie kraby są smaczniejsze, więc polecam przy wybieraniu zwrócić uwagę na odwłok.
Odwłok samicy jest bardziej okrągły, zaś samca układa się w trójkąt.
Kraba gotuje się banalnie prosto. We wrzącej osolonej wodzie i pod przykryciem.
Mój ważył 738 gram, więc gotowałam go 7 minut i 38 sekund. Na każde 100 gram, 1 minuta.
Do garnka wlałam 2,5 litra wody i dobrze ją posoliłam.
Najprościej ustawić minutnik lub stoper i zerkać.
Kraba obiera się też bardzo prosto. Instruktaż możecie znaleźć tutaj: klik
Do kanapki przygotowałam masło czosnkowe z sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku i posiekaną pietruszką.
Posoliłam i dodałam odrobinę pieprzu.
Zrobiłam także ogórki po koreańsku – pokrojone w plastry z dodatkiem sosu sojowego, mirin, soli, pieprzu, kilku kropel sosu rybnego oraz odrobiną płatków chilli. Dodaję sezam, mieszam i odstawiam na 10 minut.
Kraba możecie zjeść z każdym pieczywem, jak Wam najbardziej pasuje. U mnie to połowa bułki pełnoziarnistej. Może być tost, grzanka, ciabatta, co dusza zapragnie.
Jak chcecie, możecie na wierzch dać trochę majonezu. Też będzie świetnie pasować.
Mięso jest soczyste i lekko słodkie.
Smacznego!
#gotujzwykopem #gotowanie #krab #kanapka