Wpis z mikrobloga

• 134
Nie mogło być inaczej. Pisałem o tym wczoraj. W tradycyjnym ujeżdżaniu byłaby to natychmiastowa dyskwalifikacja za znęcanie się nad zwierzęciem. Niemka popełniła szereg błędów w prowadzeniu konia przez przeszkody i od tego momentu koń przestał współpracować. Niemka w płacz i zaczęła się batem wyżywać na zwierzęciu. Jak widać trenerka ją tego nauczyła. Żałosne zachowanie i krzywdzenie zdolnego konia, który jest doświadczonym koniem pokazowym ze świetnymi wynikami. To jednak TYLKO pięcioboistka.

#tokio2020 #szalonykon #pieciobojnowoczesny #konie
red7000 - Nie mogło być inaczej. Pisałem o tym wczoraj. W tradycyjnym ujeżdżaniu była...

źródło: comment_1628341412bP2m4M7ljvVXZseHndBfcB.jpg

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
@red7000: To jest prawda, ze w dyscyplinach typowo jeździeckich byłaby dyskwalifikacja za to co tam się działo.

https://vimeo.com/516459284
Ten gosc został zawieszony na 4 miesiące i dostał 4000 euro kary.

Pięciobój to jest chory sport. Zawodnicy bez umiejętności na obcych koniach.
  • Odpowiedz
via Android
  • 107
@miki4ever Bo koń był zdenerwowany. Niemka narobiła swoim płaczem i frustracją sporo szkód. Koń powinien zostać wycofany, ale pewnie regulamin mówi swoje. Ogółem losowanie konia jest mało poważne, ale o to chodzi - pięcioboista ma pokazać, że poradzi sobie na każdym koniu.
  • Odpowiedz
@red7000: chyba płacz i frustracja chyba nie pojawiła się znikąd. Ale może rzeczywiście już wsiadła zestresowana i po prostu poleciało jak domino negatywnych emocji.
@rudyba: ona chyba nie ma tyle siły. Te jego uderzenia batem były serio silne i widać reakcję konia. Jej uderzenia wyglądały przy tym niewinnie
  • Odpowiedz
@powiedz: Ona przy okazji jeszcze konia kopała, trenerka wrzeszczała aby bić mocniej, szarpała. Za całokształt zostałaby zdyskwalifikowana. Ja zostałam wezwana na dywanik do sędziów po przejeździe bo zapomniałam bacika, i użyłam końcówki wodzy jako zastępstwo bata, którymi klepnęlam konia w łopatkę. I srogo musiałam się z tego tłumaczyć.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 35
@red7000:

Żałosne zachowanie i krzywdzenie zdolnego konia, który jest doświadczonym koniem pokazowym ze świetnymi wynikami.

Tylko chyba każdy, kto dostał tego łacha, spadał na koniec stawki.
Koń-debil, a został wzięty na światowe igrzyska, rownie dobrze mogli tam wziąć jakiegoś pociągowego od wozów z węglem i dziwić się, że "olaboga czemu nikt na nim nie potrafi jeździć". Ok masz x czasu na ogarnięcie konia, ale te konie też niech jakiś poziom reprezentują, a nie takie kabanosa wciskają.
Rownie dobrze w F1 jakby było losowanie pojazdów i w losowanych ktoś wcisnąłby Dacię Logan
  • Odpowiedz
@durielek2: W normalnym jeździectwie zostałby zdyskwalifikowana również zawodniczka, ale to jest pięciobój, tutaj jest przyzwolenie na przemoc wobec koni.

@tellet ten koń dzień wcześniej pokonywał ten parkur pod swoim właścicielem bez problemów.
  • Odpowiedz
@red7000 widzę że jesteś specjalistą od jeździectwa skoro nie wiesz że dyscypliną sportową jest ujeżdżenie a nie ujeżdżanie. To dwie zupełnie inne rzeczy.
  • Odpowiedz