Mirki, dobry szpital do operacji kolana od razu z ośrodkiem rehabilitacji - najlepiej dolnośląskie, wielkopolskie lub opolskie. Czy ktoś ma coś do polecenia? W Miliczu „lekarz” powiedział, że po co operować, nie ma sensu. Wystarczy nie nadwyrężać nogi przez całe życie XD #wroclaw #poznan #opole #zdrowie
@autobusokar: znajoma "robila kregoslup" tutaj https://orthos.pl/ ale zabieg + rehabilitacja odplatne i mowila ze rewelacja plus dosc znani/renomowani lekarze. Wiem ze wtedy cos dzialali w ramach NFZ, ale czy nadal to aktualne - nie mam pojecia.
@autobusokar: Ja też polecam eMKa med, miałem tam robioną rekonstrukcje kolana (ale rehabilitacje w innym miejscu bliżej domu, chociaż tam też na pewno jest taka opcja)
@autobusokar: W Opolu szukaj przez google dr Pełka, ul Ozimska. Z tym nie nadwyrężać piszesz XD, a może lekarz mieć rację, ale Ty usłyszałeś to co chciałeś usłyszeć. Nie napisałeś nic więcej co Ci dolega, ale zdążyłeś postawić w złym świetle pana lekarza.
@autobusokar: Ojcu lekarz powiedział, że jak chce wrócić do pełnej sprawności (operacja kolana) to prywatnie, albo jak chce czekać do dobrego lekarza na NFZ to około roku. Ostatecznie poszedł prywatnie do Jaroszewskiego (lekarz kadry) w Poznaniu. Poskładał dobrze. Koszt 5k zl
@Grysik: Tylko jeśli reumatolog i ortopeda wysyła mnie na operacje, a lekarz w szpitalu kręci nosem „po co tu pan przyszedł” to chyba coś jest nie tak. A kolano ma ten problem, że zbiera się nadmiar płynu nawet po godzinie jazdy na rowerze. Płyn schodzi kilka dni i dopiero kolano przestaje boleć. Przez ten czas napieprza jak wściekłe i jest dwa razy większe. Dawno temu ściągali mi ten płyn, robili jakieś
@autobusokar nie znam Twojego przypadku, ale wielu lekarzy wysyła ja "operacje", a wiele przypadków tego w ogóle nie wymaga, a wręcz nie przynosi to realnej poprawy. Zależy jaki miałeś uraz. Jeżeli to jakieś kwestie zwyrodnieniowe to czasem wystarczy doświadczony osteopatia + rzetelna praca nad modelem ruchu i wzmocnienie gorsetu mięśniowego danego stawu. Ale zakładam, że miałeś już szeroką diagnozę rtg+usg+RM i wiesz co Ci dolega i tylko zabieg może Cię postawić na
współczuje normikom, którzy są z rocznika podobnego do tych dziewczynek i wychowały się na fagacie xD, powodzenia na rynku matrymonialnym #tinder #famemma #p0lka
Wiem ze wtedy cos dzialali w ramach NFZ, ale czy nadal to aktualne - nie mam pojecia.
Dwóch znajomych robiło tam operacje, chodzą lepiej niż przed urazem ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jesli potrzebujesz wiecej info dam znac, odezwe sie do niej i dopytam.
Z tym nie nadwyrężać piszesz XD, a może lekarz mieć rację, ale Ty usłyszałeś to co chciałeś usłyszeć. Nie napisałeś nic więcej co Ci dolega, ale zdążyłeś postawić w złym świetle pana lekarza.
Jeżeli to jakieś kwestie zwyrodnieniowe to czasem wystarczy doświadczony osteopatia + rzetelna praca nad modelem ruchu i wzmocnienie gorsetu mięśniowego danego stawu. Ale zakładam, że miałeś już szeroką diagnozę rtg+usg+RM i wiesz co Ci dolega i tylko zabieg może Cię postawić na