Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 508
@DeadIy: no i się zgadza, termin "grzech" dotyczy katolików. Rozumiesz, czy to za dużo jak na Twój katolicki, zindoktrynowany móżdżek?
  • Odpowiedz
no i się zgadza, termin "grzech" dotyczy katolików. Rozumiesz, czy to za dużo jak na Twój katolicki, zindoktrynowany móżdżek?

@Niggalke: Pozwól, że Ci poszerzę horyzonty. Po pierwsze skąd pomysł, że dotyczy tylko katolików - jest to termin ogólny dla całej masy wyznań i religii? Nie śmiem nawet zgadywać czym jest zindoktrynowany Twój pełnowymiarowy mózg skoro Cię tak zapiekło i tego nie rozumiesz. Pani napisała, że ,,ateiści nie mają grzechów" - mają
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 141
@DeadIy: prawo boże, ale z której książki? Bo jak się zbierze w kupę stary testament, nowy testament, apokryfy i katechizm kościoła katolickiego, to się wzajemnie wykluczają XDD ale przecież Ty nigdy żadnej z tych książek nie przeczytałeś, to czego ja wymagam XDDD
  • Odpowiedz
@DeadIy: Dotyczy tylko katolików, bo tylko katolicy wiedza czym się różni grzech masturbacji, pychy i obżarstwa od zabójstwa. To tylko i wyłącznie ocena na podstawie urojeń sprzed 2000lat, ateiści maja swoją moralność która zwykle kończy się na „nie rób drugiemu co Tobie nie miłe”
  • Odpowiedz
@DeadIy pozwól że ja Ci poszerze horyzonty - jeżeli dla ateisty grzechem ma być nie chodzenie w niedzielę do kościoła to równie dobrze dla katolika grzechem może być spożywanie alkoholu bo zabrania tego inna religia ;) także teraz musisz być trzeźwy jak wypisujesz swoje wysrywy
  • Odpowiedz
@DeadIy: Tu leży problem, mi religia nie przeszkadza dopóki mi ktoś nie wmawia że mam np. grzechy, że bóg wszystkich widzi, mnie też, i ocenia. Grzecznie proszę się nie #!$%@?ć w czyjeś życie i nie straszyć dzieci diobłem.
  • Odpowiedz
Termin "Grzech" pochodzi z Greki należy do terminow sportowych (łucznictwo) oznaczający nietrafienie w cel. Polecam wnikac troszkę w semantykę słów bo sie kompletnie pogubicie w tych waszych godnych pożałowania mirkowych rozkminkach
  • Odpowiedz