Wpis z mikrobloga

@7845: Nie zycze Ci, zebys byl w stanie kryzysu. Jesli nie wiesz co masz robic i psychicznie nie wyrabiasz, to chyba dobrym rozwiazaniem jest udzielenie dorazniej pomocy i powiedzenie tego, co mozna robic dalej np. gdzie sie udac jak jestes ofiara przemocy, gdzie isc jak wlasnie straciłes dach pod głową, albo dostać tam darmowa konsultacje psychologiczna.
@vieniasn: Ja tu mowie o ośrodku interwencji kryzysowej, a Ty wyskakujesz ze stanem psychiatrii XD. Co do psychiatrii, to jak się trafi na dobrego lekarza to jest w porządku, a nawet super. Równie dobrze można mówić tak o stanie stomatologii, bo jakis lekarz kiedys zle wyrwał Ci zęba i masz uraze.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jakotako111: dobry lekarz przyjmuje prywatnie, na NFZ psychoterapia też odpada bo musi być często a terminy są odległe i jak mam iść raz w tygodniu na przykład jak mam termin raz w miesiącu albo rzadziej
@vieniasn: Psychoterapeuta, to nie psychiatra, chyba, ze sobie skonczy. Psychiatra zajmuje sie leczeniem lekami, chyba, ze ma skonczona terapie. Jesli potrzebujesz pomocy, to jestem pewna, ze da się ogarnąć skutecznego psychologa i psychiatre na nfz, ale masz racje prywatnie jest łatwiej. Nie pochwalam twojego smieszkowania, pod postem ktory dodaje z dobrym zamiarem, bo chce zeby ludzie wiedzieli, ze moga uzyskac pomoc.