Browar Wagabunda ma nową fermentownię przeznaczoną wyłącznie dla piw fermentowanych dzikimi drożdżami. Pierwsze dwa piwa z tzw. “brettowni” właśnie trafiają na rynek.
@von_scheisse U mnie mają kose za przesolone i przegazowane Sakura Gose, ktorego nie dalo sie pic. Jedyny browar który nigdy nie odpisał mi na maila i wiadomosc na fanpage z reklamacją, już pal licho hajsy wyrzucone w błoto, ale zero przepraszamy i zero wyjasnien. Browar z #czarnolisto
@nowik1492: Ja z nimi miałem póki co do czynienia chyba tylko raz w szczecińskich Słodach, tak więc nie mam pojęcia, w jakiej formie wypuszczają piwo. Ale jeśli zdarza się częściej to, co piszesz to słabo :/.
https://www.chmielnik-jakubowy.pl/wagabunda-wypuszcza-piwa-ze-swojej-nowej-brettowni/
#piwo #craftbeer #piwnewiesci #wiesci
źródło: comment_1628156200rkSaYvDihIgCqMDTYjHQXM.jpg
Pobierz