Wpis z mikrobloga

Hej, dawno nie siedziałem w budowlance a chciałbym zrobić podbicie starych desek na działce bo są szpary i narobiło mi się tam os których nie mogę wypędzić. Chciałbym im zakleić dostęp do tlenu tak by padły razem z matką w poddaszu. Płyta OSB wychodzi bardzo drogo nawet 6mm co można kupić jako tania alternatywa by przykrecic do belek a później siatka z klejem i np na jesień strukturę bym położył.
Mam ok 30m² do wykrecenia i OSB mnie przeraża. Może jakaś płyta pilśniowych?? Np coś takiego.
https://allegro.pl/oferta/plyta-budowlana-pilsniowa-3-2x1220x2440mm-8565999342 chce to zrobić jak najniższym kosztem pozdrawiam budowlańców i działkowców #budownictwo #budowlanka #majsterkowanie #dzialka
  • 11
@pan_fenestron to bym musiał pewnie połowę dachu zdjąć bo nie wiem gdzie są gniazda a dookoła dachu mam juz uszczelnione sylikonem dekarskim tak by nieć mogły sobie zrobić dziury bo pianke montażową moment wygryzają. Tak gdzie widzę gdzie wchodzą to je psikam ale to walka z wiatrakiem i musiałbym położyć wszystko od razu
@Strigiformesman jak ma spuchnac jak jest nowy dach a to ma być od spodu pomiędzy starymi dechami a nowym dachem? Nic nie cieknie a robię najpierw klej z siatka a później struktura. Woda tam nie ma prawa się dostać