Wpis z mikrobloga

Dzień dobry środowy poranku :)
Wczoraj rano obudził mnie kac więc spakowalem sakwy, siadłem na rower i pojechałem z Gdańska przez mierzeje wislaną do granicy z Rosją :) Dziś budzi mnie piękny wschód słońca i satysfakcja. Było warto. Poleżę jeszcze z godzinę i ruszam na śniadanie do Elblaga :)
#hamak #las #mazury #hamakboners #turystyka #polska #hiking #dziendobry
waspnation - Dzień dobry środowy poranku :)
Wczoraj rano obudził mnie kac więc spakow...

źródło: comment_1628048240GKkQmqnMec7UtlAFy2Ad3x.jpg

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • 8
@bejt hamak, podpinka, śpiwór i moskitiera wchodzi mi w jeden worek kompresyjny (ten zielony na focie) . wszystko sobie w domu rozwiesilem wyregulowałem i zwijam to jako całość. w lesie przypinam tylko taśmy do drzewa i na karabinkach wieszam cmwszystko w około minute :) w sakwach mam dodatkowo tarp jakby w nicy padaloi pokrowiec na sakwy, Do tego ciuchy na zmianę, szybko schnący ręcznik, coś do jedzenia, parasolkę, ulock żeby przypiąć
waspnation - @bejt hamak, podpinka, śpiwór i moskitiera wchodzi mi w jeden worek komp...

źródło: comment_1628062314vhw3EpFMRG8W2YV7sGbybR.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@waspnation: a jak z kleszczami przy takim spaniu?

zdarzają się. używam Muga z det 50% więc jest całkiem spoko. ostatnio po trzech dniach w lesie miałem tylko dwa kleszcze mniejsze od główki do szpilki
  • Odpowiedz
  • 0
@waspnation: zawsze mnie to zastanawialo - jak bezpieczne jest spanie w lesie w hamaku? Nie trzeba obawiać się zwierzyny? Co z ludźmi?

zwierzęta raczej cie omijają z daleka. No poza lisami, te lubią sobie podejść i poniuchać czy masz coś do jedzenia. kumplowi w nocy zjadł taki jeden snickersy i jakieś wege żarcie xD poza tym są nie groźne. Ludzi nigdy nie spotkałem w nocy.

.. > @waspnation:
  • Odpowiedz
  • 0
@waspnation: nie boisz sie wlasnie ze ktos rower ukradnie jak tak sobie stoi w lesie a ty obok spisz? i jak dlugo rozkladasz hamak i wszystko? choć pewnie teraz idzie sprawnie

cały obóz mam zrobiony w minute może dwie. pisałem wyżej że całość mam już gotowa do zawieszenia. muszę tylko wyjac z worka i przypiąć do taśm na drzewach. nie boję się o rower. wydaje mi się że złodzieje nie
  • Odpowiedz
  • 0
@waspnation jaki masz hamak, ile $$ trzeba dać za jakiś sensowny ale nie przesadzony, teraz spie w lesie w takim z decathlona ale jest ciężki i moskitiera by się przydała
  • Odpowiedz
  • 1
@waspnation jaki masz hamak, ile $$ trzeba dać za jakiś sensowny ale nie przesadzony, teraz spie w lesie w takim z decathlona ale jest ciężki i moskitiera by się przydała

pisałem wyżej. wydra 13 ;)
moskitiere mam osobno od lesovika. ale tiger wood też są spoko.
śpiwór snugpak junglebag
podpinka z aliexpress za jakieś 25$
  • Odpowiedz
@waspnation: właśnie myślę o tiger wood z moskitierą, niedźwiedź lub ważka (materiał i waga), ale chyba wezmę niedźwiedzia bo waga mi aż tak nie robi.
  • Odpowiedz
  • 0
@rtone jak hamakujesz tylko latem to zintegrowana moskitiera spoko. Ja hamakuje cały rok a wiosną, zimą i jesienią jest zbędna więc jej nie muszę nosić. Najlepiej jakby hamak miał moskitiere odpinaną ale nie widziałem takiego.
  • Odpowiedz