Wpis z mikrobloga

@OddajButa123 uwaga, uwaga, uwaga.
Moja wieś, 35 domów, nie ma sklepu, kościoła, około 100 mieszkańców.
Jest światłowód.
Nie jesteśmy lato, nie jesteśmy sypialnią.
Nie wszyscy żyją z produkcji rolnej ( niektórzy dojeżdżają do pracy 25km) ja akurat pracuje na polu u siebie.
Mordo takie rzeczy istnieją, ale kult #!$%@?
  • Odpowiedz
a najlepsze jak sobie wieczorkiem po takiej pracy siadasz z rodziną i jedzie posiłek złożony z samorobnych wędlinek, pomidorków z własnego ogródka oraz świeżo zakiszonych ogórków

@m_ney: piękna wizja, ale takie sytuacje to już rzadkość Obecnie większość ludzi na wsi chodzi do "normalnych" prac i po powrocie ogarniają gospodarstwo, mało kto ma czas na robienie własnych wyrobów. Wychowałem się na wsi, obecnie też spędzam tam większość czasu i współczesna wieś
  • Odpowiedz
@yakuz: ja nie romantyzuje tylko opowiadam na podstawie własnych doświadczeń

@zdjeciegipsu: chłopie żeby sobie świniobicie zrobić, wychodować pomidorki i nastawić ogórki to nie trzeba tak wiele, a na wsi jestem często bo stamtąd pochodzę i jak zajeżdzam do rodziców to dalej tak jest
  • Odpowiedz
@kalamok_blanko: to jest chyba ogólnie domena pokolenia tak 50+, nie tylko rolników. Ten cały kult #!$%@? i szukania sobie roboty. Dopiero teraz to widzę jak przyjadę do domu rodzinnego. Po co ten cały dom, ogród, przycięta trawka, oczko wodne i ustawione stoliki jak i tak mało kto tam siedzi, a nawet jak przysiądzie to tylko po to aby na chwilę odpocząć przy robocie którą robi, bo sobie wymyślił. Czuję się
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: o #!$%@? typie w dupie byłeś gówno widziałeś, ja się na wsi wychowałem, od 10 roku życia jeżdzę na traktorze, wiele razy całe żniwa #!$%@?łem na bizonie, nawet prawko mam na traktor

jak pochodzisz z patologii to bardzo mi przykro ale wyobraź sobie że są świecie normalni ludzie
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: że ktoś ma satysfakcję że robi dla siebie i nie ma na głowie kierowników i dyrektorów, że robi coś pracą swoich rąk i ma jakieś tam swoje produkty

człowieku przecież to koło idealizacji nie stało xD

to że nie każdy jest alkoholikiem to nie jest żadna idealizacja xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 31
@kalamok_blanko: no i zajebiście - robisz dla siebie, twoja praca ma bardzo realny wymiar (np. naprawiony płot daje dużo satysfakcji - w przeciwieństwie do 127 tabelki w excelu) a co najlepsze - jesteś ty kontra materia bez debili menadżerów, kierowników i innych cymbałów, nie musisz napisać 79 maili bo każdy chce zrobić spychologię i boi się odpowiedzialnośći

a najlepsze jak sobie wieczorkiem po takiej pracy siadasz z rodziną i jedzie
  • Odpowiedz
@m_ney: xD... No tak w mieście ni mosz włosnego podwórka, dzie nie wyjdziesz to nie tfoje synek.... xDDD. Nawet nie wiem jak ta wieś może się głęboko w człowieku zakorzenić, wychowywałem się na wsi prawie 20 lat a od 15 mieszkam w mieście i powiem Ci, że bez porównania, wszystko co OP pisze to czysta prawda. A co do swojego podwórka to co Ci #!$%@? po nim jak siedzisz sam
  • Odpowiedz