Aktywne Wpisy
Gdyby ktoś się zastanawiał czemu nienawidzę mężczyzn:
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
A i tak mi ktoś powie, że nie mam prawa czuć się poszkodowana, molestowana, skrzywdzona, straumatyzowana bo inni się nie czują.
Prawda jest taka, że ja większość życia spotykałam się tylko z przykrością od mężczyzn i takie rzeczy tylko przypominają mi traumy z dzieciństwa. Horus by mi napisał żebym po prostu do internetu nie wchodziła pewnie i, że jestem płatkiem śniegu.
#zalesie #gownowpis #depresja
Możecie mi zadać dowolne pytanie
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez moderatora
Wyobraź sobie, że taki Galielusz miał się tłumaczyć facetowi w śmiesznej czapce, bo jego obserwacje astronomiczne nie zgadzały się z tym, co napisał ktoś z dupy 1500 lat wcześniej.
A prawactwo nawet nie wie, kim był Giordano Bruno, i czemu został spalony.
@Smutnekrzeslo: wstęp do opisu z angielskiej wikipedii - "although most historians agree that his heresy trial was not a response to his cosmological views but rather a response to his religious and afterlife views.". Byczq, angielska wikipedia, a tamten cytat jest dobrze oźródłowany.
Ale czym się sprzeciwił już nie łaska napisać?
I bardzo dobrze że tak obrósł, bo to prawda.
Używałem polskiej i tez są źródła.
I wszystkie jego pisma objęto indeksem ksiąg zakazanych
-Skąd wiesz że jestem ateuszem?
-czemu uznajesz to za kwestię wiary, skoro podałem ci źródła z wiki?
-ateizm będący najbardziej logiczną możliwością w kwesti domniemania istnienia ponadnaturalnego, niemieżalnego bytu, jest biegunowo różny od antyszczepionkowego szuryzmu.
Nie jest zupełnie spójna. Pełna jest błędów i niejasności.
@Der_Liebhaber_der_Lebkuchen: ale wiesz, ze kościół zakazywał nawet czytać Biblię samodzielnie? Stworzył indeks ksiąg zakazanych?
@Smutnekrzeslo: Problem jest taki, że