Wpis z mikrobloga

Trochę lat już żyję na świecie, ale za każdym razem mi przykro jak widzę że ludzie tak ochoczo podchwytują podobne tematy i nie mają problemów z wyśmiewaniem ludzi po śmierci a nawet piszą, że dobrze że ktoś umarł. W wielu przypadkach to nie robi wrażenia, ale kiedy podstawą do takich wysrywów są przypuszczenia i czyste uprzedzenia, to wniosek nasuwa się jeden. Nieważne czy to trolle, czy socjopaci którzy naprawdę wyznają takie poglądy, jesteście kompletnymi ludzkimi śmieciami.
Mam nadzieję, że ten temat powoli zejdzie z wykopu i przestaniecie sobie tragedią - zarówno dla rodziny i bliskich ofiary jak i dla sprawcy, wycierać gębę.
#katowice
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zazwyczaj większość takich przypadków wyśmiewania i zwalania winy na ofiary to wynik uprzedzeń i rozpaczliwej próby znalezienia potwierdzenia stereotypu, w jaki się wierzy.
  • Odpowiedz
@cma_w_czapce: a ty wykorzystujac smierc czlowieka piszesz wpis zeby wyludzic odrobine lajkow by poczuc sie fajnym na vikopie. Chyba tez nie brzmi to w porzadku czyz nie? Skojarzylo mi sie z zamieszkami w USA rozkradaniem sklepow w imie BLM swietej pamieci Georga Floyda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz