Wpis z mikrobloga

Wczoraj zwolniłem trzecią sprzątaczke w ciągu roku i jestem lekko załamany jak wygląda ta branża. Pierwsza kradła mi a-----l z barku i kase z portfela gdy zostawiłem go specjalnie na widoku. Nagrałem ją ukrytą kamerą i zwolniłem. Druga miała coś ostro nie tak z banią, bo potrafiła głośno komentować sytuacje zastaną w pomieszczeniu np. Wchodziła do kuchni i mówiła „ja p------e, ale syf” żadnego wielkiego syfu nie było, normalna kuchnia do ogarniecia po gotowaniu ale kobiecie wiecznie było nie na ręke, że musi troche popracować + miała tak wielką krzepe, że zniszczyła mi odkurzacz Dysona i opiekacz z Tefala bo tak obchodziła się z cudzą własnością. Zwolniłem. Trzecia babka też miała nierówno pod sufitem, bo podjeżdzając pod dom słuchała na full gangu albanii i non stop mamrotała coś pod nosem, ale najgorsze było to że sprzątała strasznie niedokładnie zostawiając sierść kotów itd. Też macie tak złe doświadczenia z osobami do sprzątania? Moja teoria jest taka, że do tego zawodu lgną osoby z ostrymi deficytami i dlatego tak to wygląda. #pracbaza #praca #zalesie
  • 226
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pogodny_mis65 nie, sprzątam dom samemu, sam się strzygę, robię prace budowlane i staram się być jak najbardziej samowystarczalny, śmiecham bo teraz jest moda na to zeby zamawiać jedzenie uberem, jeździć wszędzie uberem i już nawet ludziom się sprzątać nie chce, co robią z wolnym czasem zaoszczędzonym? Oglądają tik toka, musi przyjść wielki kryzys ekonomiczny i naprostować takich gagatkow
  • Odpowiedz
@ugabugav2 Staram sie trzymać porządek na bieżąco, ale raz w tygodniu chcialbym kogos kto dokladniej ogarnie mi chate. Biorąc pod uwage moją stawke godzinową bardziej opłaca mi sie zatrudnic kogos na te 2-3h w sobote, no ale wychodzi na to że chyba mam pecha
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65:pewnie czekasz aż przyjdzie laska jak ze zdjęć które ciągle wstawiasz ale muszę Cię zasmucić. Takie kobiety nie istnieją to wytwór AI jak się ożenisz to będziesz miał takie 3 sprzątaczki w jednym ciele.
  • Odpowiedz
@Swojski_huop chłopie, ogarnij sie xd gdzie ja napisałem że daje jej godzine na sprzatniecie mieszkania? Taką ma stawke godzinową i sprząta tak długo aż bedzie czysto. Moze to robić 3h zapłace 200 zł, ale oczekuje że wysprząta porządnie
  • Odpowiedz