Wpis z mikrobloga

Siema, mam source code pewnego bota ale jest w nim coś w rodzaju subskrypcji i trzeba wpisać login oraz hasło. Napisałem do gościa to odpisał mi, ze nie prowadzi juz bota i mogę uzyc kodu tak by nie potrzebować żadnego konta. Jest ktoś w stanie mi pomoc? Myśle ze to kwestia usunięcia którejś części kodu ale zupełnie nie mam pojęcia która to cześć
#python #programowanie #
  • 8
@fantaa: Po pierwsze polecałbym zrobić sobie forka na GitHubie w swoim profilu nim zaczniesz wprowadzać zmiany
Po drugie z tego co widzę to chyba tutaj jest cała magia z user/pass: https://github.com/Metilli/TheCrimsFuryBot/blob/322a83c685c0826238d35598af0290ff8cffcae1/TheCrimsFurryBot.py#L380

Oczywiście jeśli chcesz możesz wprowadzić tam użytkownika i hasło plaintextem
Czyli zamiast data[“username“] i data[“password“] wpisujesz 'swoj-username' i 'swoje-hasło', ale w takim wypadku nie wrzucaj zmiany na githuba
@ProgramistaCalkiemSporoK: ok działa tylko mam jeszcze jeden problem a mianowicie strona jest zabezpieczona cloudflare i bot jak się odpala to strona się odświeża cały czas i nie wczytuje się, jest na to jakaś rada? Coś dopisać do kodu? Tak po chłopsku wyjaśnić