Aktywne Wpisy
Duza-fajka +110
Zmarła mi przed chwilą mama, 6 lat temu tata, jak jeszcze byłem nastolatkiem. 22 lata na karku, od dawna się czułem sam na tym świecie, ale teraz to już przesada
kishibashi +15
Mam kilka pytań, bo teoria teorią, a co innego praktyka.
Dość często w okolicy swojego zamieszkania widywałem chłopaka, który na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie niedostosowanego społecznie, najprawdopodobniej z jakimś opóźnieniem intelektualnym. Wiek ok. 25-30 lat. Bardzo często widywałem go w sklepach z torbami na zakupy - wyglądał na zadbanego, zaopiekowanego, zdolnego do wykonywania jakichś codziennych czynności. W ostatnim czasie jednak widziałem, że jest bardziej zaniedbany i nosi ze sobą toboły, a dzisiaj
Dość często w okolicy swojego zamieszkania widywałem chłopaka, który na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie niedostosowanego społecznie, najprawdopodobniej z jakimś opóźnieniem intelektualnym. Wiek ok. 25-30 lat. Bardzo często widywałem go w sklepach z torbami na zakupy - wyglądał na zadbanego, zaopiekowanego, zdolnego do wykonywania jakichś codziennych czynności. W ostatnim czasie jednak widziałem, że jest bardziej zaniedbany i nosi ze sobą toboły, a dzisiaj
@AnkieterPrzegrywu: Nie w akademiku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@loginprzykladowy: Nie wiem dlaczego ludzie nie lubią tego dzień dobry, ja tam lubię się witać z wieloma osobami mówiąc dzień dobry, jakoś wszyscy pozostajemy w koleżeńskich relacjach tak czy siak xD
Przecież do każdej obcej osoby pasuje zwracać się per pan/pani.
Nawet jak rozmawiam z 14 latkiem to mówię "per pan".
Jeżeli do kogoś zwracacie się na Ty, to on będzie adekwatnie się zachowywał. Zwracając się z szacunkiem, traktując obcą osobę jak dorosłą i odpowiedzialną, to macie większe szanse, że ta osoba się zachowa tak jak do niej się zwracamy - dojrzale.
@miedzywymiarowy_szympans: kto z załóżmy ludzi po 30-tce tak się zwraca do 14-latka? Chyba tylko Ty xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora