Wpis z mikrobloga

Mireczki, w nocy mój samochód został uszkodzony, sprawca uciekł, ale policja znalazła winnego.
Skontakotwalem się z ubezpieczycielem sprawcy (PZU) i ma się zjawić rzeczoznawca. Na co zwrócić uwagę ? jak oceniacie szkodę? Wizualnie koło zostało przesunięte, nie wiem jak od wewnątrz.

#ubezpieczenia #motoryzacja
adeo1987 - Mireczki, w nocy mój samochód został uszkodzony, sprawca uciekł, ale polic...

źródło: comment_1627649572ayZIpJE0FtwihqHqBb6k3g.jpg

Pobierz
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 57
@adeo1987 szkoda całkowita oznacza wycenę całości samochodu zgodnie z cennikiem ubezpieczyciela. Jak dałeś za samochód grosze to wyjdzie Ci na plus, jak dałeś dużo i jeszcze wsadzałeś w naprawy to poczujesz się wyruchany.
  • Odpowiedz
@adeo1987 Mogą Cię zrobić w c---a że auto jest warte nieuszkodzone 6000, naprawa 7000, więc szkoda całkowita. Ale "wrak" warty 5000zł i będą proponować 1000zł zwrotu różnicy i sprzedaj se to pan. Wtedy krótka odpowiedz: nie pasuje mi, biorę auto z wypożyczalni bo na wakacje chciałem jechać a pan tam wymyśli coś mądrzejszego!
  • Odpowiedz
@adeo1987: Jesli PZU to zaoferują Ci psie pieniądze, masz dwie opcje albo go robić uparcie dla siebie przez serwis psa. Albo pewnie się napiszesz nabiegasz i może wyrwiesz godziwe pieniądze za które zrobisz po taniości, zostanie trochę a auto sprzedasz. Ale kwotowo więcej jak 2-3 tys nie dadzą….
  • Odpowiedz
@adeo1987: Miałem kiedyś podobną sytuację - udaj się do jakiegoś lokalnego mechanika i zapytaj się ile by kosztowała naprawa +/-. Pokaż mu zdjęcia: po samych fotkach widać, że to jest kilka elementów do klepania nie mówiąc już o tym kole przesuniętym co może stanowić największy koszt. Masz kwotę +/-. Sprawdź cenę swojego auta na otomoto z podobnego rocznika etc.
Kilka lat temu zgłaszałem podobną sprawę przez portal PZU: od razu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@adeo1987: ludzie, litości. 2-3 koła? Spokojnie więcej wyciągniesz, ale uważaj z całką, bo mnie kiedyś na całce wydymali :/
Tej zimy babka zmieniła pas na skrzyżowaniu tuż przed moją maską, nie wyhamowałem i w nią trafiłem. Rozwaliłem lampę, trochę błotnik, porysowalem zderzak i jakiś odprysk na masce.
I za tak rozwalonego dwudziestoletniego gruza dostałem 3k, gdzie naprawa to koszt lampy z allegro i pasty tempo, czyli w tym przypadku poniżej
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@adeo1987: Jak staremu kiedyś policjant się tak w róg w--------ł na skrzyżowaniu w starą vectrę, to ze szkody całkowitej dostał chyba więcej hajsu niż za nią zapłacił z 2 lata wcześniej xD
  • Odpowiedz