Wpis z mikrobloga

Brak w BIP-ie informacji o posiedzeniach komisji, zawiadamianie radnych o sesji w ostatniej chwili, nieformalne spotkania radnych i urzędników, w czasie których omawia się ważne zagadnienia, które powinny być poddane pod dyskusję w czasie sesji. To tylko niektóre problemy zgłaszane nam przez mieszkańców Raciążek. Wszystkie negatywnie odbijają się na zaangażowaniu mieszkańców we współrządzenie, a radnym utrudniają pracę. Dlatego skierowaliśmy do Wojewody skargę w tej sprawie. Co odpowiedział Wojewoda? Tego dowiecie się z tekstu.
Wołam:

__
#prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk #watchdogpolska
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W związku z niesatysfakcjonującym nas rozstrzygnięciem w zakresie punktu trzeciego skargi oraz załatwieniem jej przez Wojewodę w terminie ok. 6 miesięcy, co stanowi naruszenie art. 237 § 1 KPA

@Watchdog_Polska: nie żebym ich wybielał czy coś ale przypadkiem nie zawiesili wtedy biegu wszystkich postępowań?
  • Odpowiedz
Można powiedzieć, że to "nic".
Ja chciałem zobaczyć coś na BIP firmy Tarnowskie Wodociągi - tw.tarnow.pl
Polecam gorąco - najpierw znaleźć, gdzie BIP jest ukryty, a potem dowiedzieć się, że nie działa. Od 2-3 miesięcy co najmniej. Telefony do nich z informacją, że nie działa - "przekażę". Zero odpowiedzialności.
  • Odpowiedz
@Qontrol: ale to nie ich wina, że pomimo nagłośnienia ludzie mają wszystko gdzieś. Taka mentalność, takie podejście. Mało kto chce tak naprawdę rozliczać urzędników z ich pracy. Smutne to, bo jako naród nie dorośliśmy do tego, żeby tworzyć spójne państwo...
  • Odpowiedz
Już mi się odechciewa czytać wasze wpisy. Bo po c--j? Żeby się tylko w------c?

Od lat to robicie i co? Jakieś zmiany?

@Qontrol: też bym już j---ł prądem pisowców i innych komuchów, a @Watchdog_Polska dalej wierzy w jakieś sądy
  • Odpowiedz