Dzisiaj przeczytałem (https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Odkrywaj-Pomorskie-rowerem-przez-Mierzeje-Wislana-n158198.html), że można sobie spokojnie dojechać rowerem do Piasków (tak to się odmienia?), właściwie pod samą granicę. Ktoś jeździł i może powiedzieć jak w praktyce to wygląda: a) z promem w Świbnie? Tzn. czy często jeździ i czy rzeczywiście 5 zł za kurs? b) z trasą po drugiej stronie. Tzn. to rzeczywiście jest w miarę spoko ścieżka rowerowa, czy piaszczysta leśna dróżka? Da się tam w sezonie przejechać, czy przypomina przebijanie się przez ścieżkę w Sopocie.
@Tomaszku: a) Tak, można kartą. W szczycie pływa praktycznie non stop b) po jakiej drugiej stronie? R10 jest po północnej.
Trasa jest spokojna i tylko momentami spotkasz ludzi idących na plażę. Nawierzchnia szuter przez 90% czasu do Krynicy, dalej jechałem tylko kiedyś asfaltem więc nie wiem jak wygląda. Pewnie podobnie
@Tomaszku: z promem nie pomogę. Ścieżka od Sztutowa - kawałek lasem, kawałek szosą, później ścieżką musisz się przebić w Krynicy Morskiej. Tam trzeba uważać, bo ruch jak w Sopocie. Dalej jest albo ścieżka albo szuter dobrej jakości aż pod sama granice.
#gry #muzyka #nostalgia Ok wrzucajcie soundtracki arcydziela z gier ktore pozostana niesmiertelne. Ja zaczynam heroes 3 zamek stronghold I nuta poprostu przepiekna
a) z promem w Świbnie? Tzn. czy często jeździ i czy rzeczywiście 5 zł za kurs?
b) z trasą po drugiej stronie. Tzn. to rzeczywiście jest w miarę spoko ścieżka rowerowa, czy piaszczysta leśna dróżka? Da się tam w sezonie przejechać, czy przypomina przebijanie się przez ścieżkę w Sopocie.
Z góry dziękuje za odpowiedzi!
#rower #rowerowetrojmiasto #gdansk
b) po jakiej drugiej stronie? R10 jest po północnej.
Trasa jest spokojna i tylko momentami spotkasz ludzi idących na plażę. Nawierzchnia szuter przez 90% czasu do Krynicy, dalej jechałem tylko kiedyś asfaltem więc nie wiem jak wygląda. Pewnie podobnie
Ścieżka od Sztutowa - kawałek lasem, kawałek szosą, później ścieżką musisz się przebić w Krynicy Morskiej. Tam trzeba uważać, bo ruch jak w Sopocie.
Dalej jest albo ścieżka albo szuter dobrej jakości aż pod sama granice.