Wpis z mikrobloga

Jak mam się ubrać na rozmowę do pracy do Novotelu? Niby 4 gwiazdkowy hotel ale zacznijmy od tego, że moje jedyne #!$%@? buty to lakierki (na codzień chodzę w crocsach). Krótkie spodenki jeansowe mogą być czy przyps? Na kij ja się tam pcham jak do końca przyszłego tygodnia mam jeszcze 5 rozmów o pracę z lepszymi zarobkami, a nie muszę ubierać się do nich jak szczur na otwarcie kanalu

#rozmowakwalifikacyjna #pracbaza #gownowpis #dziendobry
dumlix - Jak mam się ubrać na rozmowę do pracy do Novotelu? Niby 4 gwiazdkowy hotel a...

źródło: comment_1627445579WrvjRQ8yLLYz5jLzl1TJz4.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
@dumlix: No w crocsach to raczej nie idź na rozmowę o prace - fajne buty do podlewania trawnika sam w takich śmigam po podwórku ale wraz z końcem ogrodzenia ich wartość użytkowo-wizualna spada jak kot na żabę. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niestety rynek pracy jest jaki jest bo jest dużo ludzi, którzy nie wierzą w siebie lub nie mają kompletnie kwalifikacji do niczego i tacy godzą się
  • Odpowiedz
@dumlix: rada z cyklu zmień pracę i weź kredyt, ale #!$%@? kup sobie jeden sensowny, uniwersalny fit na rozmowy o pracę i tylko na takie sytuacje go trzymaj. Nie będziesz miał więcej takich rozkmin. Raz wydane 500 zł (buty, koszula, spodnie) - pełno gotowych fitów znajdziesz w necie, a będziesz czuł się dobrze i pewnie. A nie w jakichś wycieruchach starych.
  • Odpowiedz