Wpis z mikrobloga

Witam, pytam jako osoba która nie posiadała nigdy żadnej z konsol Nintendo (mam zamiar kupić switcha),od jakich tytułów z gatunku jRPG zacząć żeby nie odbić się od tego gatunku i które z Marianów warto ograć na start?
#nintendoswitch
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Setivar: przed switchem nigdy nie miałem konsol od Nintendo pomijając podróbki NES'a we wczesnych latach '90

Do tej pory bawiłem się najlepiej przy Zeldzie

wiedźmak część 3

@Black_Sparrow: akurat port jest strasznie słaby przez downgrade graficzny żeby w ogóle to ruszyło. Fabularnie to dalej W3, ale jego lepiej ograć na wielkim ekranie na ultra
  • Odpowiedz
@Setivar Byle nie od Xenoblade. Myślę, że któryś z Dragon Questów byłby niezłym wyborem na początek. Albo Star Ocean. Całkiem przystępne jrpgi są to. Ooo, albo Ni No Kuni!
  • Odpowiedz
@chrusto: @vieniasn: to chyba jestem stracony w kwestii jrpg bo odbiłem się od dragon quest xi w chwili kiedy wyruszałem z tej wioski początkowej i widziałem jaki musze robić slalom między potworkami żeby nie zaczynać kolejny raz kolejnej nudnej jak flaki z olejem walki
  • Odpowiedz
@Amenotejiikara: Tak wygląda 95% wszystkich gier z gatunku RPG. Przecież nie będziesz na samym początku miał kilkudziesięciu umiejętności do wykorzystania. Widzę, że osoby wyżej polecają ci w takim wypadku klasyki jak serię FF, ale od nich z takim podejściem też się odbijesz. Może spróbuj zagrać w coś z serii "Tales of....". Jeżeli oczekujesz wyzwania, bo w większości te gry są łatwe, to polecam kontynuować przygodę z Dragon Quest XI na
  • Odpowiedz
@Kraniec:

Tak wygląda 95% wszystkich gier z gatunku RPG

tak wygląda 95, albo powiedziałbym 99% jRPG a nie RPG.
Źle mnie zrozumiałeś. Mówiąc nudne walki nie miałem na myśli że oczekuję mega skomplikowania, tylko to że moim zdaniem nużącym jest system gdzie po każdym byle ruchu trzeba czekać na ruch przeciwnika, myślę że, taka walka z reguły trwa dłużej niż w zwykłych RPG, jest nudniejsza niż w zwykłych RPG, a do
  • Odpowiedz
@Amenotejiikara Okay, rozumiem. Nie grałem w czwarta część persony, ale piąteczka wydawała się znośna na wyższym poziomie trudności. Kwestia wykorzystania słabości wrogów, chociaż faktycznie zdarzały się momenty, gdzie NIC nie można było zrobić i zaliczało się zgon w 2 tury. A próbowałeś zagrać w Octopath traveler albo coś z serii bravely default? Dzięki możliwości przyspieszania walki oraz używania kilku ataków pod rząd nie ma takiego problemu z grindem czy długimi, męczącymi
  • Odpowiedz
@Kraniec:

Octopath traveler albo coś z serii bravely default

nie próbowałem i szczerze mówiąc mam teraz przez to niechęć do jRPG właśnie przez turowy system walki. Mam nadzieję że przetrwam Yakuzę 7 i może ona coś w tym kierunku zmieni, a jak nie to żebym chociaż miał siłę to przemęczyć bo seria jest kozacka.
  • Odpowiedz
Dobra Panowie a podbijając do drugiej części pytania głównego,jakie gry z serii Mario polecacie na początek do sprawdzenia na switchu?
  • Odpowiedz