Wpis z mikrobloga

Mogę wejść do kina czy restauracji mając ebolę, gdzie śmiertelność to 50%
Mogę wejść do kina czy restauracji mając ospę, gdzie śmiertelność to 30%
Mogę wejść do kina czy restauracji mając sars, gdzie śmiertelność to 10%
Nie mogę wejść nigdzie, muszę mieć paszport polsatu, kod na ręce i w telefonie żebym nie zaraził nikogo chorobą, której śmiertelność wynosi 0,0003%
Kto tu jest szurem?
#koronawirus #covid19
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@szuwarek: ja p------ę, szanujmy sie. Rząd pis to g---o, a wszystkie restrykcje powinny być już dawno zniesione, ale co Ty właśnie za gównoposta wyprodukowałeś to głowa mała.
  • Odpowiedz
@szuwarek:

Jeśli będą u ciebie podejrzewali Ebole to wylądujesz w szklanej klatce szybciej niż zdążyć powiedzieć "holokaust szczepionkowy"

Ospa to ma śmiertelność na poziomie 10-30 owszem, wśród nieszczepionych XD. I nie ospa a komplikacje po takowej.

A sars to kuzyn korony ty ciućmoku, a i nie zaraził 2 (a szacunkowo to z 11) milionów tylko w Polsce a raptem parę tysięcy na całej planecie.
  • Odpowiedz
@Zlpnc: pogadamy za rok przy piątej czy tam szóstej fali. zresztą nie wiem co niby nie jest prawdą skoro już teraz do kina kupuje się bilety segregując ludzi, na pływalniach w kasach również itd. widzę że żabkom można jeszcze podkręcić temperaturę o 3-5 stopni bo nic nie czują
  • Odpowiedz
@Zlpnc: ok, przykłady nie są może w 100% trafne ale faktem jest że ze świata robi się drugie Auschwitz i burzy wszystko co do tej pory zostało wypracowane przez wirusa, który ma śmiertelność podobną (lub niższą w pewnych grupach wiekowych) do najzwyklejszej grypy
@RandomowyMetal: i co w związku z tym, że sars jest kuzynem cov19 bo za bardzo nie widzę związku w kontekście mojego przekazu?
  • Odpowiedz
@szuwarek ty jestes szurem bo ospa zostala wyeradykowana w 1980 dzieki szczepieniom wlasnie, a jakbys byl zarazony sars lub ebola to bys zostal przymusowo leczony i nikt by sie ciebie nie pytal czy chcesz czy nie.
Ogarnij temat zanim znow sie zblaznisz.
  • Odpowiedz
@szuwarek
✓obalili wszystkie twoje argumenty
NO MOZE Z NIMI NIE TRAFIŁEM ALE ROBIA Z ŚWIATA AŁSZWIC
sens dyskusji z tobą jest na poziomie grania z gołębiem w szachy. Nie ważne co zrobisz, gołąb wlezie na szachownicę, obsra ją, poprzewraca figury i będzie Gruchał zadowolony xD
  • Odpowiedz
@DoktorPlagi:
1. dlaczego segreguje się ludzi na lepszych i gorszych z powodu wirusa, który ma śmiertelność podobną (lub niższą w pewnych grupach wiekowych) do najzwyklejszej grypy?
2. dlaczego rujnuje się gospodarkę, niszczy klasę średnią i wywłaszcza ludzi z zarobionych pieniędzy z powodu j.w.?
3. dlaczego żeby dostąpić do grona "lepszych" jest się szczepionym lekiem, który nie przeszedł jeszcze testów klinicznych?
4. wygrałeś skuter czy talon na balon za zaszczepienie się
  • Odpowiedz