Wpis z mikrobloga

właśnie przeczytałem, że na rynku IT w Polsce brakuje 50 000 osób, szok trochę, no to teraz podejmuję decyzję: czas się przebranżowić, pewnie przy takich brakach sami mi zafundują jakieś szkolenie, w gastronomii są podobne braki i bez CV i doświadczenia ponoć biorą od ręki

#programowanie #pracait #praca
  • 24
@vilas wiem, kiepsko. chciałbym, żeby więcej osób z twojego pokolenia było świadomym, jak ciężko wszystkim o pracę. ciekawi mnie, jak by to wyglądało, gdyby firma, w której pracowali 20 lat by ich zwolniła i musieliby się odnaleźć na rynku. w Polsce nigdy nie było rynku pracownika.
@cecidimus: https://pl.linkedin.com/pulse/%C5%9Blepota-pracodawc%C3%B3w-czy-bran%C5%BCy-hr-4050-na-rynku-pracy-marek-pinkas

moje pokolenie w przeciwieństwie do twojego wie
to wam się wydaje że praca jest wszędzie i łatwo o nią

wam się wydaje że my nie wiemy i na wykopie gadacie bzdury, akurat świetnie wiemy jaki jest rynek pracy, ja wchodziłem na rynek pracy po studiach jak było oficjalnie 20% bezrobocia ponad, początek lat 2000

ludziom 40+ nei mówiąc o 50+ nie odpowiada się na cv wogóle
a wykopki z
@cecidimus: sam jesteś głupi bo nie czytasz nawet ze zrozumieniem
o tym się mówi - młode pokolenie nie umie czytać ze zrozumieniem, wyklepani na testach, schematach, testy wyboru ABC a nie wypracowania na maturze

wyraźnie napisałem że to IT jest bańką a poza IT jest syf

poza IT dostaję jako inżynier propozycję - ktoś szuka rysownika CAD za minimalna krajową do przenoszenia planów z papieru na DWG
potem dostaję propozycję 3000