Wpis z mikrobloga

Powiem wam Mireczki, że strasznie mnie irytuje jak komuś w przestrzeni publicznej (pociąg, tramwaj, poczekalnia) 'plumkaja' odgłosy wiadomości z telefonu (np. messenger, Facebook, sms). Siedzi taka osoba, z kimś tam pisze i co kilka sekund jest plum, plum... plum... plumplumplum. Strasznie to irytuje, proszę nie róbcie tak. Zakładam, że jak z kimś piszecie, to nie potrzebujecie wiadomości dźwiękowych, by zobaczyć, że pojawiła się wiadomość na ekranie, na który i tak ciągle patrzycie i jest włączony.
Rozumiem, jeden odgłos dający znać, że przyszła wiadomość, jak telefon jest np. w kieszeniach, ale w towarzystwie takie notoryczne dźwięki wypada wyłączyć.
Takie moje #zalesie
  • 50
@kaczoor: ja mam na wibracje ustawione aczkolwiek jak cię to #!$%@? to najpewniej masz nerwice w jakimś stopniu
wypij sobie ziołową herbatkę z melisą, bo to nie kwestia dzwonka:V
@mk321: #!$%@? serio xD "wina aplikacji", to twoja sprawa w jakim stopniu twoja aplikacja ułatwia korzystanie z niej, schowaj do kieszeni i włącz wibracje, a jak nie masz kieszeni to tak, włączaj za każdym razem tryb cichy (to są 2 kliknięcia) zamiast #!$%@?ć każdego dookoła.
@kaczoor niestety, grzebałem tak jak mówiłeś ale nie mogę nic znaleźć odnośnie tych dźwięków żeby tylko wibracje były. Kiedyś z messengerem lite nie miałem tego problemu, jedynie zmieniłem sobie dźwięk na mało wkurzający. Ale dzięki