Wpis z mikrobloga

#neuropa #4konserwy #bekazkatoli #kosciol #urojeniaprawakoidalne #panstwozdykty

POLICJA WPADŁA DO PIZZERI BO NA ŚCIANIE TEGO LOKALU WISIAŁ

kolaż obrazu jednego z najwybitniejszych malarzy ubiegłego wieku, Amedeo Modiglianiego, na tle obrazu przedstawiającego ikonę religijną.

MĄDRZEJSZYM NIE WSPOMNIEĆ JEST, ŻE CAŁOŚĆ ZOSTAŁA PRZEZ NICH ZAREKWIROWANA

XDDDDDDDDD

https://www.facebook.com/IggyPizza/posts/2903266643265806
Pobierz N.....t - #neuropa #4konserwy #bekazkatoli #kosciol #urojeniaprawakoidalne #panstwozd...
źródło: comment_1626437212kfGcuBT4qKRx4E3adWRvNn.jpg
  • 64
@Rga79: nie widzisz różnicy miedzy posiadaniem memów z Papieżem na kompie (prywatne memy, nie są upubliczniane, ani nie widzi ich nikt poza mną) od obrazu co wisi w jakiejś knajpie? xD
@Neubert

KOLARZ...
Cóż za wielka sztuka!
U T S!

XD

Nie zmienia to faktu że policja dzbany.
No i właściciele też że pozwolili na to bez nakazu. Ludzie są w tym kraju mega obesrancami w stosunku do mundurowych miernot.
@Rga79: Przecież ja nie bronię obrazy uczuć religijnych xD, sam mam to w dupie. Bronię nagonki na policjantów którzy wykonali swoją robote. Zacznij cisnąć dzbanów co ich to obraza, albo prokuratora.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@niochland:

Jak Bóg, Maryja czy Jezus, poczuli się urażeni to powinni zainterweniować w sądzie.

Oczywiście znieważenie osoby jest na wniosek znieważanego. Jak Ordo Iuris zainterweniuje na wniosek Maryi to powinni dostać od papieża status świętej organizacji skoro mają objawienia maryjne xD

Podchodząc filozoficzno-prawnie to Jezus kazał Św Piotrowi założyć kościół, niejako organizacje która przez wieki jest w miarę jednolitym tworem który jak inne organizacje moze dochodzić swoich praw oraz ochrony swojego
Ja mam wątpliwości, bowiem nie widziałem w kodeksie karnym przepisu, który zabrania umieszczania na ścianie kolażu, składającego się z dwóch innych obrazów.

@Neubert: tu nie chodzi o kolaż, a o obrazę. Jest na ta paragraf i musieli interweniować.
Obrażać można we wszelaki sposób, nasrać, napluć, wyzywać, jak ktoś zrobi kolaż z sąsiadem podczas gejowskiej orgii i ten pozuje się obrażony. Moderację obraża astronauta.
No różne są skale ( ͡° ͜
Ale co dziwi w tym bo nie rozumiem?
W sensie, w piździe mam religie, czy to islam, katoli czy innych patoli.
Ale nie od wczoraj w tym kraju obraza uczuć religijnych i podobne pierdy jest wykroczeniem...
@Neubert: Nie wiem kto gorszy, katole którzy za bardzo biorą wszystko do siebie, gimnazjalni ateiści którym ciężko jest zrozumieć, że osoba wierząca może poczuć się urażona widząc taki obraz w randomowej restauracji czy restauracja, która w kiepski sposób robi sobie reklamę, oby tak dobrze robili pizze jak marketing na fb ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja chyba zwyczajnie czułbym się zażenowany widząc taki obraz. Może w jakimś specyficznym