Wpis z mikrobloga

Cały czas mi się wydaje, że praca fizyczna to over dla chłopa na rynku świń. Możesz zarabiać jako np. fizol z wykończeń średnią krajową, a czasami nawet trochę więcej, ale i tak dla p0lek jesteś śmieciem i robakiem w porównaniu z wielkim człowiekiem sukcesu Mariuszem pracującym w urzędzie za 200 złotych powyżej pensji minimalnej.
#przegryw #s----------e #p0lka #blackpill
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Miler111111 Bo tak jest, dla kobiet praca fizyczna nie wiąże się z prestiżem czy poczuciem władzy.

Taka p0lka nie pochwali się koleżaneczkom tym że jej chłopak układa płytki czy jest budowlańcem bo to słabo brzmi, kobietom od razu kojarzy się z stereotypem "robola". Nawet jeśli taki pracownik fizyczny zarabia 2 razy tyle niż chłopak koleżaneczki który jest typowym korpo Mariuszem.
  • Odpowiedz
@Miler111111: mam 15k miesięcznie i aktualnie status: wolny. Możesz zapytać, miras dlaczego? Dlaczego normik co zarabia 15k miesięcznie jest sam?
...
A po co mi k---a na stałym utrzymaniu?
Jeżeli mam z kimś być to na pewno nie chciałbym żeby oceniano mnie przez pryzmat ile zarabiam- pieniądze są ulotne, raz są raz ich nie ma.
Zauważyłem dziwną zależność na tinderze, jedna nawet bez gumy się chciała pukać jak doszło do
  • Odpowiedz
@Miler111111: Robiłem o tym wątek ostatnio. Potwierdzam to co napisałeś. Kobiety patrzą na robolstwo jak na podludzi, nawet jeśli korpo excelo klepacz zarabia 5000 zł brutto, a spawacz k---i 300h w miesiącu i wyciąga 7000 zł netto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Miler111111: bo praca fizyczna to przecież jest brak perspektyw, z czasem pogarszające się zdrowie zamiast rozwoju itd. W związkach kobiety są zwykle głupsze od mężczyzn - nie znam kobiety, która chciałaby być z kimś, kto ma od niej gorsze wykształcenie, niższe iq, gorszą pracę itd. W polsce bardzo łatwo jest skończyć studia, masa dziewczyn idzie na studia i później już nie chce słyszeć nawet o jakimś bardziej wykwalifikowanym pracowniku typu
  • Odpowiedz
@zdrepcevakrv: 300h w miesiącu to chyba jakiś totalny pracoholik pracuje, jeszcze nie słyszałem, żeby fizol wykwalifikowany musiał z---------ć 300h w miesiącu, żeby wyrwać 7k brutto... Takie stawki to chyba w P-----e Górnej na podkarpaciu.
  • Odpowiedz
@Medel1n_: xDDDD chyba jako spawacz TIG z 10 letnim doświadczeniem robiąc po 12h przez 6 dni w tygodniu na delegacji. Większość budowlańców na etacie raczej szans na więcej niż średnią krajową pracując w Polsce. Słyszałem już opowieści o tych mitycznych spawaczach co zarabiają po 20-30k netto za granicą tylko jakimś dziwnym trafem wszyscy z nich mają standard życia osób zarabiających 4-5k, a nie osób zarabiających nawet te 10k już nie
  • Odpowiedz