Aktywne Wpisy
WenerowaAngela +26
Echh spanie w jednym łóżku ale pod osobnymi kołdrami to coś zajebistego.
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Możemy dzieciuta wziąć bez kombinowania do łóżka, nie ma walki o kołdrę, stary nie narzeka że śpię w skarpetkach, albo że mam za długie paznokcie. Jedyny minus to to że nie można się fajnie przytulić w nocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Patanou +1
czy taki komputer wystarczy na początek kupowany głównie w celu korzystania z różynch narzędzi AI, bardziej podstawowch?
Procesor: Intel® Core™ i7 3770 3.4 GHz ( 3,9 GHz Turbo Boost )
Pamięć RAM: 16 GB DDR3
Dysk: 1000 GB SSD
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Zasilacz: Silent 500W ATX
czy 1800zł to dobra cena za nowy?
budżet max 1800zł
#komputery #pytanie #informatyka #programista15k
Procesor: Intel® Core™ i7 3770 3.4 GHz ( 3,9 GHz Turbo Boost )
Pamięć RAM: 16 GB DDR3
Dysk: 1000 GB SSD
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti
Zasilacz: Silent 500W ATX
czy 1800zł to dobra cena za nowy?
budżet max 1800zł
#komputery #pytanie #informatyka #programista15k
#wroclaw #korki #zalesie
Generalnie to miasto obecnie to żart. Remonty zawsze były w wakacje ale nigdy nie było aż takiego cyrku. Dutkiewicz powinien normalnie dostac zakaz wjazdu do Wrocławia za ostatnie dwie kadencję.
b) MPK Wrocław tutaj nic nie ma do gadania, bo nigdy nie był ofertą dla kogoś kto mieszkał na granicy Wrocławia;
c) Sutryk zaorał kolejkę miejską (której w sumie nigdy nie było);
d) W cywilizowanych krajach zachodu transport do centrum aglomeracji jest realizowany przez kolej
@Darth_Gohan: Na rowerku się jeździ w pytę, jak mieszkasz we Wrocławiu. No jedynie jeśli wcześniej wymienisz opony na te z wkładką antyprzebiciową ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Owszem na części tras pojedziesz. Tak samo na kilku jest lepszy dojazd niż autem. Natomiast generalnie w tyn mieście masz takie odległości że zaczyna to być bezsens. Dojeżdżasz spocony jak świnia.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie przesadzajmy, godzinę temu zrobiłem 5,7km w 39 minut że średnią 7km/h to tępo szybkiego marszu. Na rowerze jadąc 14km/h nawet bym się nie spocił. Gdyby nie fakt, że jechałem na awarię i musiałem mieć w
Mówię, że często jest po prostu ciężko. Zmienisz robote albo coś i już nie dasz rady ładnie dojechać rowerem.
Natomiast byłoby lepiej jakbh te drogi były lepsze to na pewno
@Viking- tępy to Ty jesteś z ortografii... ¯_(ツ)/¯
Transport jest zbędnie faworyzowany, generując korki. Do tego sygnalizacja świetlna jest #!$%@? i stoisz na każdych światłach, więc korki generują się same.
Jaśkowiak jest tak pro-środowisko, że #!$%@?ł wszystko co sie da na raz - drogi, chodniki, torowiska tramwajowe, Rondo #!$%@? Rataje.
Jednoczesnie autem jeździć się nie opłaca (najdroższe parkingi w Polsce, korki, że ja #!$%@?, wszędzie ścieżki rowerowe).
Ale #!$%@?, NextBike już nie ma darmowych 30 minut za jazdę rowerem (teraz za samo
@Darth_Gohan: Lol. Chyba najbardziej zbite miasto w Polsce. W 40 minut dojeżdżam praktycznie wszędzie, a rano jest na tyle chłodno, że nawet kropli potu nie ma. Jakby infrastruktura rowerowa była lepsza to nie byłoby lepszego środka transportu, ale #!$%@? tego też nie ma. Urwane DDR, nagle kocie łby w centrum, których nie da się
Polecam np przejechać się z Leśnicy na Zakrzów.
Wrocław pod względem powierzchni jest wyżej niż pod względem ilości mieszkańców.
No na pewno dzsiaij jest na tyle chłodno że bez kropli potu dojedziesz do roboty.