Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +122
#koronawirus
@wiem_wszystko: Nie wiem po co naginać tak statystyki ¯\_(ツ)_/¯ Zaszczepionych PEŁNĄ dawką jest 57,3%. Pierwszą 63,3%. Ponadto zakażenia są głównie odnotowywane wśród nieszczepionych młodych osób.
I co najważniejsze - co to znaczy, że w Izraelu wraca lockdown? Możesz podać jakieś źródło co się tam dzieje, bo ja szczerze powiedziawszy nie
@wiem_wszystko: budżet państwa nie wpływów z sektora HoReCa? Z kin sieciowych? Z imprez masowych? Klubów? Rządowi opłaca się bardziej pakować miliardy w te branże niż pozwolić im funkcjonować i kasować podatki, brać za akcyzy, zezwolenia, koncesje? Słyszałeś o VAT? Za przeproszeniem, co ty p i e r
Tyle dają te twoje szczepienia. Poza tym ja już przechoro2alem, covida się nie boję bo trzeba być serio uposledzonym genetycznie żeby ciężko to przechodzic. Rządy stosują zamordyzm wobec ludzi, karzą się szczepic preparatem na który nikt nie daje gwarancji bezpieczeństwa a ludzie twojego pokroju temu wturuja. Nie chciało mi się tobie wczoraj odpisywać bo widzę że swoje już wiesz i ci nikt nie będzie mówił jak jest ale
Po pierwsze Seszele mają niecałe 100 tys mieszkańców - czemu nie bierzesz pod uwagę zmian jakie po szczepieniach zaszły w Izraelu? Po drugie Seszele miały chińska i indyjska szczepionkę (na licencji astry). Po trzecie 2/3 przypadków to osoby niezaszczepione w ogóle albo jedna dawka, a 16 proc
@Ko_Otu: wszystkie komisje dot. leków w USA, UE i totalnie niezależnych krajach jak Norwegia i Szwajcaria jednoznacznie wypowiadaja się na temat słuszności szczepień i przewagi korzyści nad potencjalnymi zagrożeniami. Nie ma opcji że sprawdzisz te