Wpis z mikrobloga

Ej, a pamiętasz jak rząd walczył z korona, wprowadzając godziny dla seniorów, skracajac dzień przez godziny policyjne, nie pozwolił ludziom pracować, co doprowadziło do ruiny ich biznesy, do biedy, do samobójstw, do zadluzen? Pamiętasz jak policja stała pod lokalami i utrudniala ludziom życie? Jak palowali ludzi na protestach? Jak wystawali mandaty w czasie jesienno-zimowym za brak maski na świeżym powietrzu? Pamiętasz jak siedziałes w domu jak Idiota 2 tyg w marcu 2020? Pamiętasz teleporady, bzdurne procedury kowidowe w szpitalach gdzie przez to zmarło więcej ludzi niż na kowid? Pamiętasz utrudniony dostęp do lekarzy?
#koronawirus
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bardzo miło to wspominam. Dostałem 2x więcej zleceń i mogłem je realizować z domu. Podniosłem stawki za zlecenia. Zwiedziłem Bieszczady i mazdy, odkryłem nowe pasję. Przeczytałem zaległe książki. W sumie to jak to w życiu - możesz marudzić.lub wykorzystać szanse :)
  • Odpowiedz
w izraelu zaszczepiono 70% społeczeństwa i lockdown wraca bo ILOŚĆ zakażeń a nie ilość hospitalizacji. Rewtoryka taka jaka pasuje akruat.

@wiem_wszystko: Nie wiem po co naginać tak statystyki ¯\_(ツ)_/¯ Zaszczepionych PEŁNĄ dawką jest 57,3%. Pierwszą 63,3%. Ponadto zakażenia są głównie odnotowywane wśród nieszczepionych młodych osób.

I co najważniejsze - co to znaczy, że w Izraelu wraca lockdown? Możesz podać jakieś źródło co się tam dzieje, bo ja szczerze powiedziawszy nie
  • Odpowiedz
@mentari: ja ci odpowiem, rząd nie ma żadnych wpływów z tak zwanej gospodarki przyjemności. Nie bez przyczyny żadne fabryki czy wielkie magazyny nie miały lockdowny. Kryzys ma na celu obniżenie oczekiwań ludzi, co zreszta na swoich tasmach mowil morawiecki. Da sie to zrobic przy pomocy nowej choroby wywolujac odpowiednie zachowania. A wiec siedzenie w domu, praca zdalna dla korporacji. A gastronomia, imprezy, kina? Po co to? Praca dom. Naklepiej qszystko
  • Odpowiedz
ja ci odpowiem, rząd nie ma żadnych wpływów z tak zwanej gospodarki przyjemności. Nie bez przyczyny żadne fabryki czy wielkie magazyny nie miały lockdowny

@wiem_wszystko: budżet państwa nie wpływów z sektora HoReCa? Z kin sieciowych? Z imprez masowych? Klubów? Rządowi opłaca się bardziej pakować miliardy w te branże niż pozwolić im funkcjonować i kasować podatki, brać za akcyzy, zezwolenia, koncesje? Słyszałeś o VAT? Za przeproszeniem, co ty p i e r
  • Odpowiedz
@mentari: https://www.medonet.pl/koronawirus/koronawirus-na-swiecie,zaszczepiono-tam-prawie-70-proc--mieszkancow--a-liczba-zakazen-jest-rekordowa,artykul,07342864.html
Tyle dają te twoje szczepienia. Poza tym ja już przechoro2alem, covida się nie boję bo trzeba być serio uposledzonym genetycznie żeby ciężko to przechodzic. Rządy stosują zamordyzm wobec ludzi, karzą się szczepic preparatem na który nikt nie daje gwarancji bezpieczeństwa a ludzie twojego pokroju temu wturuja. Nie chciało mi się tobie wczoraj odpisywać bo widzę że swoje już wiesz i ci nikt nie będzie mówił jak jest ale
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ko_Otu: a czytałeś coś więcej o tych Seszelach? Bo ja tak (tak apropo że swoje wiem) że względu na to że sytuacja mnie zaciekawiła.
Po pierwsze Seszele mają niecałe 100 tys mieszkańców - czemu nie bierzesz pod uwagę zmian jakie po szczepieniach zaszły w Izraelu? Po drugie Seszele miały chińska i indyjska szczepionkę (na licencji astry). Po trzecie 2/3 przypadków to osoby niezaszczepione w ogóle albo jedna dawka, a 16 proc
  • Odpowiedz
@mentari: może Ci z każdej strony dać polityka lekarza prawnika czy księdza gdzie jeden powie to, drugi powie drugie,jedneyo się weźmie do tv drugiego nie a finalnie żaden z nich nie mówi też wn100% potwierdzonych danych. Mogę też podać dane z kilku stanów w USA gdzie kompletnie olali lockdown i szczepienia i różnica w zarażeniach jest tak marginalna że nie może być brana pod uwagę jako element który spowolnił emisję
  • Odpowiedz
@mentari: a po co zamykali lasy, po co karzą na dworzu nosić maseczki skoro badania potwierdziły że nic nie dają, po co mandaty dla ludzi idących obok siebie na dworzu, i jak się ma do tego ignorowanie spędów wiernych w kościołach? Ja olewam już wszystko, bo sam rząd mnie dotego namawia dając sprzeczne sygnały i pokazując że moje poświęcenie nic nie jest warte
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
może Ci z każdej strony dać polityka lekarza prawnika czy księdza gdzie jeden powie to, drugi powie drugie,jedneyo się weźmie do tv drugiego nie a finalnie żaden z nich nie mówi też wn100% potwierdzonych danych

@Ko_Otu: wszystkie komisje dot. leków w USA, UE i totalnie niezależnych krajach jak Norwegia i Szwajcaria jednoznacznie wypowiadaja się na temat słuszności szczepień i przewagi korzyści nad potencjalnymi zagrożeniami. Nie ma opcji że sprawdzisz te
  • Odpowiedz
@mentari: tysięczne części procenta to też smiertlwnosc w mojej grupie wiekowej. Czemu mam brać szczepionki które jedynie co daja to zmniejszaja objawy choroby, ktora mialem i wole nie mieć 2 dni wechu niz meczyc sie tydzien np. Z przeziebieniem...
  • Odpowiedz
@mentari: po 1 rząd nie działa na korzyść państwa, inaczej zamiast ziomków bez doświadczenia brali by specjalistów. Popatrz np żona posła Sobolewskiego, pani z nikąd nagle zasiada w kilku spółkach skarbu państwa. Zobacz sobie jego wywiad z Mazurkiem w rmf od 9 minuty. Po 2 zastraszonym społeczeństwem łatwiej się steruję, najpierw lockdown em pozamykamy biznesy, potem dobry rząd da pieniądze i nagle człowiek z suwerena rządu staje się zależny od
  • Odpowiedz