Wpis z mikrobloga

cześć i czołem, planuje zakupić nowe autko, na pewno musi być to suv :D padło na bmw x3 (f25) lub mercedesa gla. Jeśli chodzi o gwiazdę to najbardziej rozważam zakup 250 4matic słyszałem ze te motory są naprawdę niezle, a jeśli chodzi o bmw to nie mam pojęcia. Najbardziej zależy mi na bezawaryjności. Wiadomo jeśli bmw to 3.0d, ale ceny za fajny egzemplarz z tym motorem przerastają budżet. Co byście polecili najbardziej sensownego? Orientujecie się jak wyglda sprawa w 2.0d w bmw lub może jakaś benzynka? Szukam tak do 90k, szukam już trochę bogatszej wersji. Z góry dzięki za pomoc :) #bmw #mercedes #motoryzacja #motomirko
  • 18
@borejo: x3 to jest mimo wszystko pół półki lub półka wyżej niż GLA, więc oczywiście, że bierz X3.
Tylko dobrze sprawdź, cobyś nie trafił na pierdziela z nabitą bańką skręconego na 150k km( ͡° ͜ʖ ͡°)
@borejo: ten 150 o oznaczeniu 518d

Mialem go czipowac na 190, ale mialem jaks przedluzona gwarancje czy cos - w sumie nie wiem czy nadal jest, ale sie poprostu przyzwyczailem.

Fenomenalny samochod. Absolutnie bezawaryjny, wygodny, tani w utrzymaniu, malo pali.
Nie wiesz,ze masz auto

Moj w styczniu bedzie na sprzedaz prawdopodobnie chociaz wciaz sie zastanwiam, bo mam mozliwosc zmienienia na 5 serii G i tak naprawde jak nia ostatnio jezdzilem to
@borejo: Generalnie super motor. Pali od 3.8 do ~6
Olej co 20 tysiecy jak karze komputer. tarcze z tylu to chyba orginal sa jeszcze

Najbardziej bezproblemowy samochod osobowy jaki mialem.
@bigger: super, dzięki bardzo za info, teraz pytanie czy taki jest czy po prostu ci się trafił :D a jedzie to w ogóle bo 150km w tej budzie to chyba nie jest dużo
@borejo: Mamy dwa w rodzinie takie same i oba tak samo bez zarzutow. Tylko to jest salon PL, bezwypadek i nigdzie naszych raczek fachowcow nie bylo.

Duzo nie jest. Ale sie przyzwyczailem juz. Zwykle jako drugie auto mam cos co ma te 300-400 kucy, wiec roznica jest wielka, ale da sie tym spokojnie dynamicznie jezdzic. Przy ~160 ma jakos 2.2k obrotow wiec w trasy spokojnie.

Mam aktualnie tez pastucha z 2018
@borejo: Sam silnik i skrzynia sa ok. Chociaz jest spooora roznica pomiedzy 6 biegowym paskiem a 8 biegowym BMW. Na korzysc BMW oczywiscie

#!$%@? mnie detale. Nie moge na przyklad zamknac chodzacego auta z zewnatrz kluczkiem. Jak koncze jazde i wychodze z wozu otwierajac od razu drzwi to gasnie radio od razu - w BMW gra sobie spojnie przez kilka minut albo do zamkniecia wozu kluczkie. Oczywiscie gniazdo ladowania tez od
@bigger: no to ładnie, XXI wiek, a tyle bezmyślnych rzeczy robią :)) u mnie w 1er jak mam w navi np spalanie a wrzucam wsteka to jest wizualizacja ile do przeszkody itd, ale jak wrzucę 1 to cofa mnie do głównego menu :)))