Wpis z mikrobloga

@el_loco_crooliko: yhym, nie masz żadnego pojęcia o dyskryminacji jaką doświadczają osoby lgbt w polsce jeśli tak mówisz. w ofercie, w której zaznaczą coś takiego, osoba niebinarna od raz wie, że nie będzie tam dyskryminowana.

wiesz, śmianie się z inności to raczej poziom dzieci w przedszkolu, a i tam już powinno się tłumaczyć dzieciom żeby tego nie robili.
wyjątek potwierdza regułę, gdyby napisali po prostu Account Manager to by znaczyło, że oferta jest dostępna dla wszystkich, ale oni zaweżyli do osób które używają przyimków They/She/He. Czyli ktoś kto używa np. 'Ze' już nie jest mile widziany.

@el_loco_crooliko: to jest właśnie to. Uwielbiam IT za to, że jest obiektywnie tolerancyjne z założenia. Weźmy taki bonus za polecenie. Zwykle to wygląda tak:
- Junior - 1k
- Medior - 3k
-
Niektóre rynki pracy (kraje DACH) wymagają, żeby przy nazwie stanowiska było napisane do osób jakiej płci jest ona skierowana. Może Glovo rozszerza to też na inne rynki, żeby na pewno nie dostać kary, a nie marzy o zniszczeniu tradycyjnej polskiej rodziny.
@LubiePieski:

w ofercie, w której zaznaczą coś takiego, osoba niebinarna od raz wie, że nie będzie tam dyskryminowana.

Ale jakiej pracy Ty szukasz, że któregokolwiek współpracownika miałoby obchodzić co masz między nogami i co robisz z tym w sypialni?

O ile nie zamierzasz spełniać się seksualnie/romantycznie w pracy to nikogo absolutnie nikogo to nie obchodzi czy identyfikujesz się jako facet, kobieta czy karta graficzna 2 giga. Masz po prostu dobrze wykonywać
wiesz, śmianie się z inności to raczej poziom dzieci w przedszkolu

@LubiePieski: To jest problem lewicy. Ona zawsze myśli, że jest atakowana. Bzdura. Nikt nie śmieje się z inności (poza Sebkami). Nie mam nic do np. gejow, mam coś do aktywistów gejowskich. Nie mam nic do transów, mam coś do ludzi twierdzących, że jest to coś normalnego.
Lewica też bardzo panikuje na stwierdzenie, że trans to choroba psychiczna. Uważa, że to