Aktywne Wpisy

fejka +216
Wspieraj lokalnych rolników mówicie?
Kupiłem właśnie truskawki bezpośrednio od rolnika, pytam ile kg w koszyku mniej więcej? Łoo Panie, ponad 2kg na spokojnie. Biorę. Przychodzę do domu, ważę. 1,4kg. Zapłacona oczywiście stała kwota "za koszyk". No dobra trudno, może taki koszyk trafiłem.
Druga rzecz, na wierzchu piękne, czerwone, duże truskawki a pod spodem po przesypaniu w domu co druga spleśniała xD
Dlaczego
Kupiłem właśnie truskawki bezpośrednio od rolnika, pytam ile kg w koszyku mniej więcej? Łoo Panie, ponad 2kg na spokojnie. Biorę. Przychodzę do domu, ważę. 1,4kg. Zapłacona oczywiście stała kwota "za koszyk". No dobra trudno, może taki koszyk trafiłem.
Druga rzecz, na wierzchu piękne, czerwone, duże truskawki a pod spodem po przesypaniu w domu co druga spleśniała xD
Dlaczego

curiousboi +239
Deski sosnowe sztuk 6 na burty - 150zl
2x dekoral lazurowy błękit 1x biały = 120zl
Vidaron do desek + czarna farba na rdzę = 220zl
nowe śruby nakrętki = plus minus 70zl
Papiery ścierne, rozpuszczalniki i najtańsze pędzle z action = plus minus 60zl
Może
2x dekoral lazurowy błękit 1x biały = 120zl
Vidaron do desek + czarna farba na rdzę = 220zl
nowe śruby nakrętki = plus minus 70zl
Papiery ścierne, rozpuszczalniki i najtańsze pędzle z action = plus minus 60zl
Może
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz![Kiedy czarna dziura staje się biała? (widoczna) - [Smartgasm]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b4466cae1f40a0d20f45c2b68952a1f033dbda258c537385a302d170f13eb059,q80.jpg)

Panowie pytanie - panie też mogą, jak już muszą (・へ・)
Czy pisząc aplikację w C# mogą ją uruchomić zarówno na windowsie jak i na windows mobile? Oczywiście biorę pod uwagę kompilację na każdy system osobno. Tylko czy jeden kod działa i tu i tu, czy trzeba używać innych klas/metod/bibliotek tu i tu?
Bo muszę trochę podłubać w C#, który docelowo ma działać na Windows Mobile. (tzn kod mam, potrzebuję wprowadzić jakieś zmiany ewentualnie)
A chciał bym uniknąć pisania całości pod windowsem, a że jest niby mono, to bym może pisał pod Debianem, jak bym uznał, że gotowe to bym testował pod Windows Mobile?
U nas w firmie tak robimy. Nawet nie trzeba 2 razy kompilować ;) Potrzebujesz compact framework. Tylko uważaj na wersję, bo zależnie od wersji windows mobile różne wersje compact frameworka są obsługiwane. My piszemy na urzadzenia, na których jest max compact framework 3.5, widziałem też takie obsługujące max compact framework 2
ZAJEBIŚCIE, że tak to działa. Dzięki za info! :)
Jakiś temat do zgooglowania masz? Czy po prostu biorę kod, wrzucam w jakieś IDE co obsługuje mono i mogę sobie testować już?
Architektura dotNETa jest taka, że istnieje zestaw instrukcji zwany CLI i wszystko, co w jakikolwiek sposób ma wykorzystać bebechy .NET, musi implementować cały CLI. W Windows desktop / serwer jest to CLR, na platformy mobilne