Aktywne Wpisy

altknight1337 +308
piotr_p0lak +306
Odnoszę wrażenie że p0lactwo jest najdurniejszym narodem na świecie. Livestream latwogang tego dowodzi, nie pierwszy nie ostatni raz obserwuję jak funkcjonują baranie łby p0lactwa NPCtów.
Kurrwa... p0lacy ustawiali się w kolejkę po drwala czekali na hamburgera 3 godziny bo zobaczyli trend na tiktoku że magdonald wypuszcza nowego hamburgera.... jak w ogóle można mieć szancenk do tego wschodniomentalnego narodu.
Livestream charytatywny to kwintesencja p0lctwa, socjologiczne zjawisko które odbija naturę cebulaków postpolitych i celebryckich zakłamanych elit.
Kurrwa... p0lacy ustawiali się w kolejkę po drwala czekali na hamburgera 3 godziny bo zobaczyli trend na tiktoku że magdonald wypuszcza nowego hamburgera.... jak w ogóle można mieć szancenk do tego wschodniomentalnego narodu.
Livestream charytatywny to kwintesencja p0lctwa, socjologiczne zjawisko które odbija naturę cebulaków postpolitych i celebryckich zakłamanych elit.
źródło: latwogang-ratio-3x2-1
Pobierz

Panowie pytanie - panie też mogą, jak już muszą (・へ・)
Czy pisząc aplikację w C# mogą ją uruchomić zarówno na windowsie jak i na windows mobile? Oczywiście biorę pod uwagę kompilację na każdy system osobno. Tylko czy jeden kod działa i tu i tu, czy trzeba używać innych klas/metod/bibliotek tu i tu?
Bo muszę trochę podłubać w C#, który docelowo ma działać na Windows Mobile. (tzn kod mam, potrzebuję wprowadzić jakieś zmiany ewentualnie)
A chciał bym uniknąć pisania całości pod windowsem, a że jest niby mono, to bym może pisał pod Debianem, jak bym uznał, że gotowe to bym testował pod Windows Mobile?
U nas w firmie tak robimy. Nawet nie trzeba 2 razy kompilować ;) Potrzebujesz compact framework. Tylko uważaj na wersję, bo zależnie od wersji windows mobile różne wersje compact frameworka są obsługiwane. My piszemy na urzadzenia, na których jest max compact framework 3.5, widziałem też takie obsługujące max compact framework 2
ZAJEBIŚCIE, że tak to działa. Dzięki za info! :)
Jakiś temat do zgooglowania masz? Czy po prostu biorę kod, wrzucam w jakieś IDE co obsługuje mono i mogę sobie testować już?
Architektura dotNETa jest taka, że istnieje zestaw instrukcji zwany CLI i wszystko, co w jakikolwiek sposób ma wykorzystać bebechy .NET, musi implementować cały CLI. W Windows desktop / serwer jest to CLR, na platformy mobilne