Wpis z mikrobloga

Miałam brać internet mobilny, ale jak tak czytam różne opinie, to zaczynam mieć wątpliwości. Jak to tak naprawdę jest z zasięgiem, szybkością? Który operator najlepszy? Internet będzie używany w Warszawie. A opinie są naprawdę przeróżne i aż strach coś kupować...

#internet #mobilne #plus #play #tmobile
  • 7
@Jainapl: Ja jestem w trakcie trzeciej umowy (szósty rok już) na mobilnym i nie narzekam. Trzeba jednak wiedzieć czego się chce, podstawa to pamiętać o limitach i sprawdzić na http://mapa.btsearch.pl/ czyje są stacje bazowe w miejscach, w których będziesz najczęściej przebywać (i tego operatora wybrać). Generalnie cztery lata byłem w Plusie i nie było źle, teraz mam Orange i jak dla mnie lepiej działa (sporo szybciej i mniejsze pingi).
@krzyk4cz: Używany tak normalnie do przeglądania stron, wykop, poczta, trochę youtube, jakieś gierki przeglądarkowe.

@orchis1565: To ma być internet do akademika. Będę go pewnie używać i poza - na uczelni itp.

@l_uke: Zaraz koło akademika pokazuje mi UMTS 2100 T-mobile. Dobrze?
Zaraz koło akademika pokazuje mi UMTS 2100 T-mobile. Dobrze?

@Jainapl: Jak nadajnik jest blisko to ok, inna kwestia to jak on jest obciążony. Jeśli większa ilość sąsiadów też ma T-mobile to będzie słabo działało.