Aktywne Wpisy
mirko_anonim +7
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
TakiSeLogin +587
A w cywilizowanym kraju nikt nikomu nie zabrania nikomu korzystania z infrastruktury - oficjalna droga rowerowa, jak widać, jest dostępna dla wszystkich. I nikt nie ma z tym problemu.
Rozumiem jedynie, że można mieć pretensje do ludzi w sytuacji gdy droga jest wyraźnie podzielona na cześć dla rowerów i cześć dla pieszych, a ludzie chodzą po tej dla rowerów. Ale wtedy tez wystarczy tylko zwrócić uwagę.
#rower
@Im_from_alaska: czyli mogę samochodem jechać po niej? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Im_from_alaska: Pedalarze najchętniej d------------y samochodom ograniczenia do 10km/h, a sami prują po ścieżkach, mając wszystko w dupie. Ja proponuje ograniczenie prędkości rowerzystom do 20km/h.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Im_from_alaska: ale też nie rób curwy z logiki...
DDR jest dla rowerów a nie matek z wózkami czy rolkarzy (-‸ლ)
Przecież w Polsce też masz drogi dla pieszych i dla rowerzystów, bez podziału na części wyznaczone poszczególnym z nich (znak jak w załączeniu). I na takiej drodze rzeczywiście nie można się czepiać że ktoś sobie idzie i nie powinno się jeździć zbyt szybko jeśli są też piesi.
Natomiast jak najbardziej można kazać w---------ć pieszym spacerującym po drodze dla rowerów, bo jest ona jak nazwa sama wskazuje dla rowerów. I można
@Im_from_alaska: Przecież do tego służy ścieżka rowerowa żeby po niej jeździć a chodnik żeby po nim chodzić. Bo tak jest bezpiecznie dla wszystkich użytkowników... Prawo jasno określa, że w przypadku braku chodnika, pieszy może używać ścieżki rowerowej z uszanowaniem pierwszeństwa rowerów.
@Im_from_alaska: ale co widzisz złego w tym toku myślowym? Jak będzie wygodnie dla przejazdu szosą 40kmh, to babci w drodze do warzywniaka też będzie git. Chyba o to chodzi, żeby podwyższać standardy,
Komentarz usunięty przez moderatora
To trochę zabawne jak o logice mówi ktoś, kto nie wie, że od miesiąca rolkarze (i nie tylko, deskorolki, wrotki itd) legalnie mogą jeździć po ścieżkach rowerowych (Art.2 – 18a PoRD, Art.15a pkt.3 PoRD).