Wpis z mikrobloga

@Carlit0: Nie, to jest po prostu wymóg czasów. Żyjemy coraz dłużej, nie stać Nas na utrzymywanie ludzi tak długo i płacenie im za nicnierobienie. Poza tym zmiana wieku emerytalnego nie następuje z dnia na dzień, jest to proces rozciągnięty w czasie, na okres nawet kilkunastu lat.
  • Odpowiedz
  • 0
@mroznykasztan

Musiał tak powiedzieć, bo tego chce słuchać lud. Choć sam pewnie myśli, że to było dobre posunięcie.

To samo robi Kaczyński, bo tego chce lud. PiS, PO jedno zło.
  • Odpowiedz
Dlatego należy zmniejszać i likwidować socjal ludziom którzy nie pracują

@Carlit0: Zgadzam się.

a nie zabierać ludziom którzy całe życie pracowali

@Carlit0: A kto tu proponuje zabieranie emerytur? Nikt nie głosi takiej opinii. Mowa jest tylko o nieznacznym wydłużeniu czasu pracy, gdy średni wiek życia także rośnie. Proszę, nie manipuluj.
  • Odpowiedz
  • 0
@mroznykasztan

Tyle że lud jest głupi. Więc trzeba mówić to co chce słuchać lud a robić zupełnie coś innego.

To samo robi Kaczyński. Mówi jedno, a robi drugie xD

Jak można w ogóle wybierać klamcę xD xD xD xD
  • Odpowiedz
@Volki Tak jest, gdy mówil o dobrych pomysłach jak podwyższenie kwoty wolnej - mówił i nie zrobił. A złe obietnice jak obniżenie wieku emerytalnego czy 500+ w gotówce to niestety wprowadził.
  • Odpowiedz
Polacy jednocześnie chcieliby 500+, 13,14 niski wiek emerytalny i pracować 7 godzin

@Bounty: Którzy Polacy? Single w wieku produkcyjnym dostają któreś z tych świadczeń? Na chwilę obecną to tylko pracują i jedyne co mają to obietnice, że może będą mieli emeryturę..
  • Odpowiedz
single w wieku produkcyjnym to może 2 mln ludzie emerytów jest 4x tyle

@Bounty: Wg danych z 2020 singli w Polsce jest 7,5 mln. Niech nawet tylko połowa z tego to osoby w wieku produkcyjnym to dalej będzie całkiem spory kawałek z tych 16,5 mln osób pracujących.
  • Odpowiedz
@Cierniostwor: co to za fikołek xD przecież w sobotę Tusk sam przeprosił za podniesienie wieku a platforma dwa lata temu już mówiła że przeprasza. A w ogóle to jej jedynym sposobem zdobycia obywateli są obietnice utrzymania wieku, utrzymania 500+ i podniesienie pensji (pewnie dlatego ze syn Tuska który zarabia po, uwaga POLITECHNICE 3k xD)
Ha tfu na Po i Tuska, marna kopia Pisu. Zamiast zaproponować sensowne reformy, zaprezentować doświadczenie które
  • Odpowiedz
@Mama_i_Tata: a i byłbym zapomniał nie jestem programista za 15k ani najbiedniejszym w tym kraju. Jestem klasa średnia która była #!$%@? za PO i dalej jest tak samo #!$%@? za PIS.
Słucham propozycji poprawy życia tych ludzi których dochód w gospodarstwie domowym jest w przedziale 5-15 netto.
  • Odpowiedz
@Cierniostwor: o #!$%@? co za debil xD a może by tak samemu decydować? xD co za dzban xD cieszy się bo ktoś mu każe dłużej pracować xDxDxD ja #!$%@? wykop teraz to kopalnia beki xD

@dawid_lbn: Pisałem że populiści dupa cicho, więc po co tu smrodzisz swoimi komentarzami?
  • Odpowiedz