Aktywne Wpisy
tormentorer +5
Jestem takim nieszczególnie żarliwym Katolikiem, ale coś mnie trafia, jak czytam że w Polsce,kraju, który wyrósł i uformował swoją tożsamość na barkach chrystianizacji, jakiś watażka zabrania wieszania krzyży w urzędach publicznych - niech by ktoś spróbował wywinąć taki numer w takich Niemczech, dajmy na to Bawarii - w super zlaicyzowanym społeczeństwie, to pogoniliby dziada bez mrugnięcia okiem. Dlatego apeluję - nie głosujmy na takie indywidua- i pamiętajmy o swoich korzeniach. 8 gwiazdek,
Marek_Tempe +8
Lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć.
Czy można kogoś pozwać do sądu za to, że przez tą osobę ktoś stał się memem?
Jaka jest szansa wygrania takiego sporu?
Pytam poważnie, bez heheszków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#zrybom #pytanie #koronawirus #prawo
Co innego umieścić twoje zdjęcie i dopisać tekst jak np z tym brzydkim facetem z kucem a co innego jak na nagraniu zrobisz z siebie głupka i ludzie to zmemują.
@Sonia_Zwierzynska
@stefan_pmp
W sieci można zobaczyć nagranie z interwencji policji 5 kwietnia 2020 r. na terenie smażalni ryb w Mikołowie (gdzie można też samemu łowić ryby). Funkcjonariusz pyta osoby siedzące w oddaleniu od siebie, co tu robią. Na odpowiedź, że czekają na zamówiony posiłek na wynos, żąda od nich paragonu; wypytuje też o poszczególne zamówienia. Gdy osoba wydająca zamówienia odmawia ich podania, policjant pyta kontrolowanego, czy chce 500 zł mandatu, czy powie,
Komentarz usunięty przez autora
#codziennezrybom
Bo o ile oczywistą sprawą jest to, że policjanta nagrać wolno, to z wizerunkiem sprawa wbrew obiegowej opinii nie jest prosta. Rozbija się tam o to, że wyłączone z ochrony wizerunku są "osoby powszechnie znane", a o ile każdy policjant jest
@ryhu: ale policjant z rybom jest powszechnie znaną osobą( ͡° ͜ʖ ͡°)
A wyżej miało być "typ, co wrzucił pierwsze nagranie". Swiftkey mi nie służy ostatnio.
Tu trochę inaczej, bo policjant sam się zaprezentował na filmie
Memy są przerobione, manipulowane. W filmie tego nie ma. Co się później z tym stało może być analogią, ale to raczej nie autor filmu je zrobił
Ciekawa jestem rezultatu
Nie ma znaczenia, żeby zachował się jak pajac, nie ma znaczenia czy miał rację, czy nie miał, nie ma znaczenia czy interwencja była dobrze przeprowadzona. Tomasz są tematy
Komentarz usunięty przez autora
@heidd: a znałeś go wcześniej?
Idąc Twoim tokiem rozumowania, to 90% społeczeństwa jest powszechnie znana, bo ma zdjęcie na fejsie.
@SzubiDubiDu: A internet to społeczność lokalna? xD Prawo jest po stronie policjanta w tej sytuacji i @ryhu dobrze opisał dlaczego.