Aktywne Wpisy

naszczalnikwolski +301
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Salido +173
Minął 33. (z 66) dzień wakacji.
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
Połowa wakacji
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
142
źródło: 1-453841-18
Pobierz

Mircy pomóżcie mi z formułami do excela bo sam nie mogę tego rozkminić. Chce żeby było tak jak na obrazku. Zwykle liczby z kolumny A będą miały 7 znaków, minimalnie 6 a maksymalnie 10 i zawsze będą nawiasie kwadratowym.
Chodzi o to by z kolumny A były z tekstu wyciągane w/w cyfry do kolumny B, natomiast w kolumnie C pojawiało się ile razy liczba z komórki np B1 znajduje się w całej kolumnie D
Z góry dzięki za pomoc
źródło: comment_1625069678DXdpVlLLMOlHhRyUgWhodH.jpg
PobierzFormuły z ang na pol przetłumacz jeśli potrzebujesz. Ogółem:
- MIDsłuży do wyciągania X znaków zaczynając od pozycji Y z tekstu.
Pierwszy FIND znajduje gdzie masz otwarcie nawiasu kwadratowego i +1 żeby wyciągać liczbę bez nawiasu kwadratowego.
Dwa następne FINDy - od pozycji zamknięcia nawiasu kwadratowego odejmujesz pozycję otwarcia nawiasu kwadratowego i jeszcze -1, żeby wyciągnąć bez zamknięcia nawiasu kwadratowego. Razem wynik odejmowania tych FINDów i jedynki daje Ci liczbę znaków
@Xune: Dziękuję za odpowiedź, powiedz mi proszę co robię źle, że mam taki komunikat? Też mam po angielsku
źródło: comment_16250713008s5Szjez0MYgLGykoreuqc.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
A, tam w C wrzucasz po prostu =COUNTIFS($D:$D,B1) - jak potrzeba, to też zamień przecinki na średniki
@Xune: faktycznie, działa, dziękuję :))))