Wpis z mikrobloga

Może warto by założyć jakiś wpis do niefabularnego obrzucania się pochlebstwami pomiędzy graczami? No wiecie, takie Non-Clima xD No dobrze chyba właśnie takie coś właśnie powstało.

#gothicwg
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kiedyś z @Tynkarz_ rozmawialiśmy sobie i usłyszałem: W ogóle bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Orkiem, ani Nordem i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.

A ja go spytałem co on chce w życiu robić. Na co odpowiedział:

Jarać blanty.

Po tym poznałem że
  • Odpowiedz
Kwikłem parę razy czytając te wpisy. Szczególnie o autystach z Varantu. Wcześniej trochę bałem się, że w dobrym tonie będzie pisanie w stu procentach na poważnie ale widzę że jestem w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jak mówiłem że wezmę postać rezerwową, liczyłem na żonę Rhobara II. Wiecie, zakulisowa femme fatale, robiąca za szarą eminencję na dworze. Zbyt niewygodną i szybko zamordowaną przez innych graczy. Że też zostałem królem...

@Gorzka_Goryczka: Mam już tą żoną, czy dopiero mam zdobyć? :)
  • Odpowiedz
@Zeroskilla: Każdy dostał to co pasowało do jego postaci xD Stąd takie dziwne róznice w klimacie wpisów. U jednych jest dark fantasy u innych pasta a u jeszcze innych zapowiada się epos. Finalnie wszystko pewnie się skończy jakąś tragikomedią więc równowaga jakaś jest ()
  • Odpowiedz
@Gorzka_Goryczka:
Nie ma tak że dobrze, albo że niedobrze. Gdybym miał powiedzieć co cenię w pracy dyplomaty najbardziej powiedziałbym że ziele. Ziele, po które sięgałem kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam i co ciekawe to właśnie przypadkowe halucynacje wpływają na nasze życie. Ja miałem to szczęście ponieważ je dostałem. I dziękuję Beliarowi. Beliara to siła, Beliar to wizje, Beliar to władza. Wielu orków pyta mnie o to samo: ale
  • Odpowiedz
@Tynkarz_: Kiedy widzę takie wpisy to czuję że jestem zbyt spięty, wbijaj na melo do mnie na chatę w klanie Wilka i spalimy blanta.

Ps. weź tego trochę więcej no( ͡° ͜ʖ ͡°)
Moim chłopakom przyda się trochę luzu
  • Odpowiedz
@Gorzka_Goryczka: zrobiłem małą kalkulację. Zgodnie z Gothic 2 NK typowy paladyn ma 1000 many. Jeśli używa runy wypędzenie zła, może wystrzelić 33 razy za 300 dmg (słabszą runę zostawmy rycerzom, a o mocniejszej zapomnijmy). A mam 50 paladynów, co daje 4959 strzałów. Szkielet wojownik jest na strzała, pan cienia na 2 strzały, ork elita 3 strzały, demon na 4 strzały. W obecnej bitwie potrzebuję więc 420 strzałów, by zostać
  • Odpowiedz