Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +248
#marszniepodleglosci
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
mirage50 +188
w TVN tradycyjnie na pasku "MARSZ NARODOWCÓW" xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
Nawet misja na Marsa się nie udała przez przeliczenie jednostek imperialnych na metryczne.
Kiedy CI idiociu u góry pójdą po rozum do głowy że język, niezależnośc narodowa powinny iśc na dalszy plan na pierwszy globalny rozwój i partnerstwo.
Każdy na świecie powinien znać 2 języki światowy np Ang lub Chińskie kwestia dogadania oraz
@Niebadzlosiem: No właśnie nie każdy naród, bo jednostki imperialne są oficjalnie używane, oprócz USA, w takich krainach mlekiem i miodem płynących jak Liberia i Birma xD
@Paula_pi: 6 stóp zrozumie każde dziecko w każdym zakątku świata. Zresztą w pewnym wieku, "naturalnie" odmierza się tak odgległości "tiptopami" czy jak to się nazywa.
X metrów zrozumie jedynie osoba po odpowiedniej edukacji i doświadczeniu w używaniu tych jednostek.
Nooo.... Tak średnio bym powiedział.
To daje jedynie jakieś zgrubne pojęcie, jakiego rzędu wielkości omawiamy. Jak słyszę w piosence "sześć błota stóp" to wiem, że tego błota było mniej-więcej na wysokość dorosłego chłopa.
Ale jak czytam, że ktoś ma 6 stóp wzrostu, to - bez przeliczania - nijak nie daje mi to nawet pojęcia, czy ten ktoś jest wysoki,
@RandomowyMirek: Gdyby mierzyli "metrami" bez dostępnego wzorca kłótnie byłyby większe. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlatego też oficjalna stopa ma bardzo dokładnie określony wymiar, zachowuje jednak swój intuicyjny charakter. Metr ma jedynie określony wymiar - nic więcej.
p.s.
Używam i jestem zwolennikiem naszych metrów