@#!$%@?: od dzieciatych znajomych z którymi gadam, z roznymi szkołami to tak mi sie wydaje, ze spokojnie juz od jakis 15 lat jest to praktykowane, nawet kiedys na jakis piekielnych czy innych takich ktos sie o to burzył
@#!$%@?: De facto nagrody dla uczniów są finansowane z Rady Rodziców, co śmieszniejsze ja dobrze sie uczyłam, a rodzice regularnie dawali na RR, więc moi rodzice świadomie czy nie fundowali ma nagrody. Szkoła nie ma budżetu, nawet więcej materiałów dydaktycznych do szkoły czy potrzebnych pierdół ich nie stać.
@#!$%@?: Powrót do 8 lat szkoły podstawowej to dobry pomysł zwłaszcza, że dzieci jest mało i bez sensu mieć dodatkowych nauczycieli i typ szkół. To gimnazja to przeżytek II RP, gdzie wykształcenie gimnazjalne wystarczało, żeby ludzie umieli czytać i pisać, zaś po maturze mogli uczyć.
@djtartini1: dokładnie - gimnazja to był nieudany eksperyment, najrosza pierwsza klasa, gdzie półroku marnowało się na wyrównanie poziomu uczniów z różnych podstawówek
@Ranger a teraz sie nigdzie nie wyrównuje i jak ktoś ma #!$%@? klase w podstawówce albo nie jest głupi tylko z jakiejś zabzdzialej wsi to powodzenia życzę w ogarnięciu przyzwoitej szkoły sredniej xDDS
@JoMaHaa: u mnie nigdy tak nie było, lvl 30 here. parę tych książek dostałem i pierwszy raz o tym słyszę. ja bym zwyczajnie nie dał, #!$%@? mnie to, sam bym dziecku kupił książkę i dał mu w domu.
Pomyślcie sobie, że mamy teraz tylko cyfrowy pieniądz i pada system lub jest awaria związana z siecią energetyczną. Nie zapłacicie na allegro albo w xkomie za swoje zakupy xD Już u wielu osób jest panika, a to tylko #!$%@? system płatniczy zdechł na kilkadziesiąt minut xD
Rosja? Proszę Cię NATO ich rozjedzie, Rosja strzela z karabinów z 1 wojny światowej nie dadzą rady ( ͡°͜ʖ͡°) póki co to Rosja rucha całą Europę w dupę wielkim czerwonym siusiakiem, a wy nadal wierzycie w wielką zachodnią Europę i NATO? #wojna #ukraina #rosja
#czarnek #polska (reszta tutaj https://twitter.com/tomwu74/status/1407024112808214534 )
@Klepajro: nie bądź taki pewien byczku, u mnie tak było, miasto 40k mieszkańców a na wykopie jestem 2x tyle co ty
kurde to pewnie az ze dwie szkoly, podstawowa i gimnazjum, sporą masz próbę badawczą