Wpis z mikrobloga

Wyobraźcie sobie jakiego szału musiały dostać szury w 18 wieku gdy im powiedziano że dzieci będą szczepione ospa bydlęca? BYDLECA! Brali ropę z wrzodów na ciele krów i podawano ja ludziom.
Taki wasz obraz antyszczepionkowcy. Jesteście jak średniowieczna inkwizycja.
#koronawirus
  • 13
  • Odpowiedz
@Jebwleb należy odróżnić antyszczepionkowców od antyszczepionkowców covidowych bo to wg mnie dwie różne grupy ja jestem zaszczepiony na wszystko co powinienem(cały program szczepień)plus Hcv ale nigdy nie szczepiłem się na grypę i nie zamierzam szczepić się na covida
  • Odpowiedz
@wrzesien to te na które się umiera lub powodują trwałą niepełnosprawność w procentach znacznie większych niż sama szczepionka od razu cię uprzedzę na covid powinni się jak najbardziej szczepić ludzie z grup wysokiego ryzyka ale na pewno nie przymusowo
  • Odpowiedz
@pawelmt: Generalnie lekarze nie pozwalają się szczepić osobom z grup gdzie ryzyko szczepienia jest wyższe, niż ryzyko komplikacji wynikających z zakażenia - np. osoby w bardzo ciężkim stanie, gdzie dzień gorączki może się okazać śmiertelny. Twoja definicja jest warunkiem dopuszczenia szczepionki do podawania ludziom.
  • Odpowiedz
Twoja definicja jest warunkiem dopuszczenia szczepionki do podawania ludziom.

To dlaczego w takim razie szczepić chcą dzieci???dla mnie to jest absurd do kwadratu po dzieciach covid spływa jak po kaczce a narażanie dzieci na powikłania z powodu wątpliwego zabezpieczenia ich przed katarem to zbrodnia wg mnie
  • Odpowiedz
@wrzesien Twoja definicja jest warunkiem dopuszczenia szczepionki do podawania ludziom.

To dlaczego w takim razie szczepić chcą dzieci???dla mnie to jest absurd do kwadratu po dzieciach covid spływa jak po kaczce a narażanie dzieci na powikłania z powodu wątpliwego zabezpieczenia ich przed katarem to zbrodnia wg mnie
  • Odpowiedz
To dlaczego w takim razie szczepić chcą dzieci???

@pawelmt: Ponieważ nawet u dzieci szansa na powikłania jest o rząd wielkości większa przy zakażeniu niż szczepionce. Inaczej nie wolno dopuścić takiej szczepionki do użycia
  • Odpowiedz
@wrzesien czym innym jest dopuszczenie do u życia a czym innym przymus szczepienia ci co mają chorowite dzieci niech sobie je szczepią ale ja nie chcę brać w tym udziału i nie chciał bym aby moje dziecko było z tego powodu" prześladowane"
  • Odpowiedz