Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
#kiciochpyta #gotowanie #gotujzwykopem
Myjesz?
1 nic nie daje
2 #!$%@? salmonelle po całej kuchni
To już lepiej nie myć.
Generalnie płukanie mięsa nic nie daje poza dodatkową pracą i zwiększonym ryzykiem rozniesienia bakterii - więc po
Zawsze myję (nie chodzi o to, że mydłem lub płynem do mycia naczyń) - mięso zawsze jest w śluzie, błonach, w dodatku pod wodą dokładnie dotykam mięso i łatwiej mi zlokalizować wszelkie zgrubienia, ścięgna, zwały tłuszczu.
Jeśli miałbym wrzucić mięso z wszelkimi błonkami i śluzem na patelnię, to prawdopodobnie bym go potem nie ruszył na talerzu ¯\_(ツ)_/¯
Argumenty o błoniach, śluzie czy krwi to chyba tylko ludzie z mentalnością dziecka forsują, ale ten temat
BTW do mięsa powinno się mieć oddzielną deskę, ja po skończeniu krojenia wkładam deskę do zlewu i przelewam ją wrzątkiem z czajnika więc przy okazji sterylizuję też zlew po myciu mięsa i
@einz: z krwi, fragmentów kości, czy resztek, które przykleiły się do niego ¯\_(ツ)_/¯