Co do tego przedłużenia restrykcji do 19 lipca to serio nie wiem po co to robić skoro do otwarcia zostały tylko kluby nocne, zniesienie limitów w rozrywce i teoretycznego już obowiązku maseczek wewnątrz sklepów, autobusów itp - taki ''lockdown'' co jest teraz to żaden lockdown w sumie.
Poza tym - jeszcze zostało głosowanie, co bardziej konserwatywni Torysi mogą nie zgodzić się na dalsze zarzynanie gospdarki w imię kilku tysięcy przypadków na półtora miliona testów, tym bardziej że zrobili to przez swoją głupotę nie umieszczając Indii na liście czerwonej, bo Borysek akurat jechał tam na spotkanie i by go objęło kwarantanną i testami xD
Hindusi i Pakole też są niezłe kombinatory bo lecą od siebie samolotem z przesiadką przez Turcję, ZEA albo Katar i potem podają na lotnisku że wcale nie jadą z Indii bo by musieli na tą płatną kwarantannę do hotelu, a znając życie służby graniczne nie mają pewnie jak tego zweryfikować a kwarantanna domowa w UK to żart w porównaniu do tego co o----------y polskie służby z pokazywaniem się w oknie, jakieś selfie od sanepidu w apce czy coś xD
@Voltix: Powrót do obostrzeń regionalnych byłby lepszy w tej sytuacji, bo mniejsze straty dla gospodarki a i tak są już gigantyczne. Kwarantanna po angielsku w przypadku Amber list to jest też k---a żart, znajomy wrócił z PL bo miał pogrzeb to mu powiedzieli no że ma siedzieć w domu, ale z psem może wyjść, rodzina dalej normalnie się toczy do pracy i do szkoły bo to tylko on ma być
@MarianoaItaliano: W kraju do ktorego ludzie przylatuja z calego swiata i sie rozjezdzaja po calym kraju? Regionalne by zadzialalo, tylko na jakis czas.
Czemu sadzisz, ze kluby obostrzenia w rozrywce i maski malo daja?
@Voltix: Kluby i obostrzenia w rozrywce? Więcej ludzi jest w Tesco na zakupach niż w klubie a nikt Tesco nie zamyka xD Co do masek, ja swoje zdanie już na ten temat określiłem - w sposób jaki nosi je społeczeństwo wpływ jest praktycznie żaden, zwykła przypominajka o pandemii. I żeby nie było, w-----a mnie że jestem zaszczepiony już tyle czasu a dalej nie ma opracowanych osobnych oficjalnych procedur dla zaszczepionych
@MarianoaItaliano: No to masz tak tlyko u ciebie, a w klibie prawie kazdym tak jest. Sklepow nie mozesz zamknac, to jak mowienie, ze powinni zakazac ludziom oddychac w Krawkowie, bo smog...
Jeszcze powiedz po czym stwierdziles, ze maski sa bezuzyteczne.
@Voltix: Po tym że jakby maski działały tak jak niby mówią to by nie było tych zakażeń, a jednak cały czas są ( ͡°͜ʖ͡°) Tu na wynik ma wpływ tylko i wyłącznie ilość testów (a UK cały czas robi około miliona dzennie) i zagęszczenie ludności. W PL nie robią testów, to i nie ma przypadków.
@MarianoaItaliano: Ale rozumiesz, ze to zmniejsza prawdopodobienstwo, a nie eliminuje? Nawet lekarze w calym sprzecie przeciw wirosom potrafia sie zarazic...
@Voltix: Nie na tyle żeby usprawiedliwić uciążliwość noszenia tej szmaty :) Dystans tak - działa, dezynfekcja powierzchni także, ale maska to placebo, zwłaszcza w sytuacji kiedy ludzie są poszczepieni i mają śladowe szanse na roznoszenie bądź zakażenie a tu przez ''równość'' nie chcą uchwalić przywilejów dla zaszczepionych.
@Voltix: Trudno. Ja maski nie noszę i nigdy nie nosiłem i nic mi dotychczas nie jest i nie było. Przed szczepionką w zeszłym roku miałem robione 3 razy testy z krwi w odstępach kilkunastu tygodni - wszystkie negatywne.
@Voltix: Jak ktoś się boi niech nosi, ja nie zamierzam - tym bardziej teraz kiedy jestem poszczepiony a różne kraje jak np. USA wydają zalecenia że ludzie poszczepieni nie muszą przestrzegać obostrzeń. To że ten czy inny rząd zwleka nie znaczy że dam się traktować jak baran w stadzie.
@Voltix: Ale ty nie rozumiesz dalej widzę. Czy amerykanie a angilicy i polacy to są jakieś inne gatunki czy tacy sami ludzie jak tamci? Skoro ich dotyczy to nas też widać powinno.
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
Poza tym - jeszcze zostało głosowanie, co bardziej konserwatywni Torysi mogą nie zgodzić się na dalsze zarzynanie gospdarki w imię kilku tysięcy przypadków na półtora miliona testów, tym bardziej że zrobili to przez swoją głupotę nie umieszczając Indii na liście czerwonej, bo Borysek akurat jechał tam na spotkanie i by go objęło kwarantanną i testami xD
Hindusi i Pakole też są niezłe kombinatory bo lecą od siebie samolotem z przesiadką przez Turcję, ZEA albo Katar i potem podają na lotnisku że wcale nie jadą z Indii bo by musieli na tą płatną kwarantannę do hotelu, a znając życie służby graniczne nie mają pewnie jak tego zweryfikować a kwarantanna domowa w UK to żart w porównaniu do tego co o----------y polskie służby z pokazywaniem się w oknie, jakieś selfie od sanepidu w apce czy coś xD
#uk
Czemu sadzisz, ze kluby obostrzenia w rozrywce i maski malo daja?
Jeszcze powiedz po czym stwierdziles, ze maski sa bezuzyteczne.
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/fully-vaccinated-guidance.html