Aktywne Wpisy
Opas +350
Niektórzy przeżywają jak odchodzi ich pies czy kot, a ja… przeżywam króla mojego akwarium Suma. Wczoraj zauważyłem że on trafił tęczowym mostem do krainy Posejdona. Był ze mną 28 lat…, dostałem go w pierwszej lub drugiej klasie podstawówki, przeżył kilka wyskoków, podsuszeń, pogryzienie przez pierwszego psa, błędy akwarystyczne, choroby, nawet wakacje u babci. Śmiałem się że córka w spadku go odziedziczy, ale nie będzie jej to dane :( W trakcie ostatniego serwisu
mickpl +241
Chętnie bym posluchał od jakiegoś insidera jak to konkretnie się stało, że 0% popiera KO, PSL, Lewica, PiS - a protestuje pół Internetu XD Jakie tam są rozdania, o co konkretnie chodzi. Przecież logiki w tym nie ma żadnej. Ludzie przecież nie chcą tych dopłat, a najgłośniej przekonują, że nie no som potrzebne albo ludzie z branży, albo jakieś nosacze które już się załadowały i nie chcą, aby ceny pospadały.
#nieruchomosci #
#nieruchomosci #
Miałem przypał w pracy który skończył się groźbami zwolnienia dyscyplinarnego. może ktoś z #prawo doradzi.
Otóż pracuję jako ochroniarz-recepcjonista, jako że zmiany są po 12 godzin to mamy, albo raczej mieliśmy telewizor ale warunek był taki że może go używać tylko nocna zmiana. Niestety dzienna zmiana włączyła go i zostali przyłapani przez dyrektora obiektu(mnie tam wtedy nie było). Za karę zabrali TV(to już mnie wkurzyło), nałożyli karę na pracowników którzy go używali. Dodatkowo przyszedł dyrektor budynku i zaczął głośnym tonem karcić całą grupę i powtarzał że "to pierwsze ostrzeżenie". Tutaj już zaprotestowałem i wywiązał się taki dialog:
- Przepraszam bardzo ale ja nie złamałem zakazu to dlaczego też dostaje ostrzeżenia, przecież to nie ma sensu
- To ma sens bo jesteście jedną grupą
- A np. jak przyłapią polityka na korupcji to idzie siedzieć on czy cała partia?
Tutaj gość ogólnie zaczął wręcz krzyczeć że mam sobie nie wyobrażać na koniec rzucił "Mam nadzieję że to zrozumiałeś" i już chciał wychodzić z pokoju ale tutaj popełniłem błąd bo rzuciłem mu na do widzenia "Tak jest towarzyszu". Gość zaczął się tak rzucać że przez chwilę byłem pewien że dostane lepe na twarz ale ostatecznie miałem "pożegnać się z pracą i dopilnuję żeby to była dyscyplinarka". Nie boli mnie to że mnie zwolnią ale wolałbym nie mieć na koncie dyscyplinarki, czy faktycznie w tej sytuacji mogą mnie tak zwolnić? Chcę wiedzieć czego mogę się spodziewać. Umowa ważna jeszcze pół roku.
#pracbaza #anonimowemirkowyznania
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60c398736d4c9c000b10b7a0
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
W miastach są jeszcze bezpłatne konsultacje prawne w różnych urzędach odnośnie prawa pracy. Możesz tam uderzyć zanim to się stanie i zapytać.
Ale typek jest po prostu
żadnej deyscyplinarki nie przyjmuj, ew. będziesz się sądził i wygrasz.