Aktywne Wpisy
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
#anonimowe #zwiazki #seks
Pytanie do byłych i obecnych kochanek oraz do niebieskich którzy kochankę posiadają: Po jakim czasie można się spodziewać, że facet zostawi dla was żonę? Czy panowie, w ogóle zamierzacie zostawić swoje żony dla kochanek? Mam tutaj na myśli takie układy, w którym były obietnice wspólnego życia.
Ja obecnie czuję się oszukana i okłamana. Jakiś rok temu w sierpniu weszłam w taki układ. Zakochałam się bez pamięci.
Przypowieść o złym Niemcu i aroganckim Amerykaninie czyli dlaczego inni depczą nasze interesy?
➡️Od upadku komunizmu Polska budowała swoją pozycję w świecie kierując się 3 zasadami:
1. Nasza siła w świecie zależy od naszej pozycji w Brukseli oraz współpracy z najsilniejszymi krajami Unii
2. Nasze bezpieczeństwo zależy od dobrych stosunków z USA
3 .Nasza zdolność do powstrzymywania Rosji zależy od siły naszej demokracji i osadzenia w zachodniej wspólnocie wartości
➡️Po dojściu do władzy PiS uznał jednał te zasady za nieskuteczne. Usłyszeliśmy, że po 25 latach ich stosowania Polska została rzucona na kolana. Poprzednie rządy były zbyt uległe i koncyliacyjne, a przecież w dzisiejszym świecie liczy się przede wszystkim siła. Zastosowano więc nowe podejście:
1. Pokazaliśmy Brukseli siłę naszej suwerenności. Pozwoliliśmy sobie na szereg nieprzyjaznych działań wobec najsilniejszego kraju UE - Niemiec
2. Zlekceważyliśmy nowego prezydenta USA, nasze stosunki z Waszyngtonem osiągnęły poziom najgorszy od 30 lat.
3. Podważyliśmy w kraju i w Europie demokratyczne wartości i uosabiające te wartości instytucje
➡️Teraz zbieramy frukta tej rewolucji
W ostatnich tygodniach:
1. USA dogadały się z Niemcami w sprawie Nord Stream II, w ogóle nie pytając Polski o zdanie
2. Były prezydent USA nazwał Polskę publicznie krajem autorytarnym. W USA nikt temu nie zaprzeczył
3. Obecny prezydent Stanów Zjednoczonych nie spotkał się z Dudą przed szczytem z Putinem
Co więcej, nie było w tej kwestii żadnych rozmów polsko-amerykańskich na wyższym niż urzędniczy szczeblu
I cóż stało się dalej? Nasi rządzący zawrzeli od świetego oburzenia. Posypały się oskarżenia i pytania: jak Niemcy i Amerykanie mogą zachowywać się tak arogancko?! jak to możliwe, że Berlin i Waszyngton jest gotów paktować z Putinem kosztem naszego bezpieczeństwa?!
To prawda, że USA i Niemcy lekceważą nasze interesy i interesy naszego regionu. Nie wiadomo tylko czemu PiS jest tym tak oburzony. Przecież Morawiecki, Kaczyński, Duda sami mówili, że w świecie liczy się przede wszystkim siła. Jak widać mieli rację. Jeśli dziś pytają czemu USA i Niemcy nie szanują Polski - to odpowiedź jest prosta. Lekceważą nas bo jesteśmy słabi. Bo deptanie naszych interesów niewiele ich po prostu kosztuje.
Jak każda przypowieść także ta ma swój morał. Otóż najwyższy czas przyjąć do wiadomości, że wstawanie z kolan jednak nam nie służy. Najwyższy czas zebrać się na trochę pokory i wrócić do wdrażania 3 sprawdzonych zasad budowania naszej pozycji w świecie.
#polityka #bekazpisu ##!$%@?
O ile u każdego cywilizowanego człowieka to, w jaki sposób zachowała się polska dyplomacja wobec administracji Bidena, budzi zażenowanie, to jest w tym pewna logika. Łatwiej jest przemycać elektoratowi jakieś opowieści o sfałszowanych wyborach, w których przegrał jedyny prawdziwy prezydent, niż wytłumaczyć, dlaczego ma się