Aktywne Wpisy

Michael_Jackson_ +57
Nie wiem skąd się wzięła opinia, że podróżowanie pociągiem jest wygodniejsze niż autobusem.
Ostatnio jechałem kilka razy nocą flixbusem w nocy i dało się przespać. Ludzie po pewnej godzinie siedzą cicho i sobie nie przeszkadzają.
Dzisiaj pierwszy raz spędziłem taką podróż w pociągu i była katastrofa. Przedział 6 osobowy. Na początku oprócz mnie jakaś parka i grubas. Grubas już od początku jęczy i sapie. Jak zasypia to p---------e chrapie. Ale to jeszcze
Ostatnio jechałem kilka razy nocą flixbusem w nocy i dało się przespać. Ludzie po pewnej godzinie siedzą cicho i sobie nie przeszkadzają.
Dzisiaj pierwszy raz spędziłem taką podróż w pociągu i była katastrofa. Przedział 6 osobowy. Na początku oprócz mnie jakaś parka i grubas. Grubas już od początku jęczy i sapie. Jak zasypia to p---------e chrapie. Ale to jeszcze
mpetrumnigrum +474
#motocykle #simsony #simson #heheszki #simsonemdojugoslawi
DOJECHAŁEM DO JUGOSŁAWI.
A przy okazji złapałem 2 kapcie w tylnym kole wyrwało mi amortyzator z mocowania bo nie było podkładki, ogar przestał palić ale już pali. Ogólnie to do przodu.
DOJECHAŁEM DO JUGOSŁAWI.
A przy okazji złapałem 2 kapcie w tylnym kole wyrwało mi amortyzator z mocowania bo nie było podkładki, ogar przestał palić ale już pali. Ogólnie to do przodu.
źródło: temp_file1650633784259294074
Pobierz

Komentarz usunięty przez moderatora
Widzę murem za kolegą.
Nie ważne co, ważne że przeciwko mnie. Bardzo merytoryczne podejście.
@AutismoHarbinger: nie zesraj się błaźnie. To czy ten żałosny wykres akurat w tym zakresie manipuluje tylko troszkę czy bardziej nie ma tutaj żadnego znaczenia, bo tych manipulacji jest tam tyle, że bronienie akurat tego elementu to jest żenada i idiotyzm.
I na ten temat prowadziłem dyskusję.
Zachowanie na poziomie prawaka który mówi że dobrze że Floydowi się należało bo był ćpunem, i dlaczego bronisz przestępce.
Sprostowanie takiej rzeczy wam nie umniejszy. Ba pozwoli zwrócić uwagę na ważniejsze problemy jak wycięcie
cały ten wykres ma na celu jak największą manipulację od koloru na słupkach kończąc
A wasze chamskie podejście do dyskusji mnie bawi. Bo wystarczyło napisać że się nie zgadzacie, pomimo tego że imho akurat skalowanie w tym przypadku złe nie jest.
Ale pycha nie pozwala.
Jak mówiłem zawiodłem się.
Skalowanie jest w tym przypadku złe. Ono nie służy lepszemu pokazaniu zmiany trendu tylko lepszej manipulacji
To jest Twoja opinia wynikająca nie z tego że skalowanie jest złe, tylko z tego że PiS używa tego wykresu do
@AutismoHarbinger: Bardzo duza czesc wpisow @rzep jest mocno zmanipolowana. Stara sie on pisac w sposob ktory wyglada na merytoryczny ale z premedytacja wybiera on fragmenty lub dodaje znacznia ktore powoduja ze bardzo czesto tekst ma niewiele wspolnego z merytoryka a jest bardziej propagandowym przekazem dla okreslonej grupy odbiorcow. Tak
Temat jest na tyle często wałkowany, że ma nawet niezłą stronę na Wikipedii.
https://en.wikipedia.org/wiki/Misleading_graph#Truncated_graph
Jeżeli się to robi, np. dla oszczędności miejsca to powinno się zahintować odbiorcę, żeby był świadomy zabiegu.
@AutismoHarbinger: Jasne, cały zarzut dotyczył właśnie prezentacji obliczonej na wywołanie określonego wrażenia, nie do tego, że wykres pokazuje nieprawdę (bo zakładam że przynajmniej do 2021 dane są prawdziwe).