Aktywne Wpisy
Jestem_Tutaj +16
Uwaga REBUS bd trudne!
TurboEgo +7
czy jak człowiekowi resztki mózgu się starzeją to idzie na ryby, grzyby i interesuje się olimpiadą, gałą i polityką?
Nie znam ani jednej osoby w wieku do 25 r.ż. która by była zainteresowana powyższą tematyką (tzw boomerskim hobby) xD
Nie znam ani jednej osoby w wieku do 25 r.ż. która by była zainteresowana powyższą tematyką (tzw boomerskim hobby) xD
Czy może mi ktoś dobry potwierdzić, kolejność spraw do wykonania? Zaplanowałem to tak:
1. Robię tłumaczenie dokumentów niemieckich
2. Idę wyrobić tablice próbne
3. W ten sam dzień opłacam OC na rok na tablice próbne
4. Jadę na tablicach próbnych na przegląd techniczny (tutaj nie wiem, czy potrzebuję pełnego? Auto z 2009 roku.)
5. Idę do Wydziału Komunikacji złożyć papiery o pełną rejestrację, już z podbitym polskim przeglądem
6. W dniu otrzymania dowodu rejestracyjnego pełnego, aktualizuję OC żeby nie było na tablice próbne tylko na stałe
7. Mogę odsapnąć, wszystko załatwione?
#motoryzacja #rejestracjapojazdu #rejestracja #pytanie #samochody
@southlander: Niestety
@vertical: Cośtam handlarz wspominał że może mi zrobić w cenie auta OC krótkoterminowe, i dać jutro przy przekazywaniu kluczyków ale właśnie coś mi tu nie
@southlander: Nie bardzo znam się na tych OC krótkoterminowych - czy jest "równoważne" z takim zwykłym rocznym także niestety nie wiem, zapytaj może jakiegoś pośrednika, skontaktuj się z jakąś multiagencją, powinni wiedzieć.
@southlander Pisałem do znajomego multiagenta i twierdzi że tak, będzie ważne tylko w TU powinno się uaktualnić nr rejestracyjny, chociaż ja bym dla pewności zawarł zwykłe w dniu rejestracji i tyle, żadna to oszczędność te kilkanaście dni na krótkoterminowym.