Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@szalony_kundel_lenina: W jednej z moich poprzednich prac też mowili, że nie musisz iść na L4 jeżeli jesteś w stanie pracować z domu. Oczywiście dobrowolnie. Kumpel siedział w domu 2 miesiące ze złamaną nogą i pełną wypłatą xD
  • Odpowiedz
@szalony_kundel_lenina: nie wiem gdzie ten ktoś pracuje, ale jakbym zarabiał tak z 8k PLN na rękę w Polsce na takich warunkach to nie miałbym z tym żadnego problemu. Sam bym sobie zadbał o zabezpieczenie na wypadek choroby czy utraty pracy.
  • Odpowiedz
  • 61
Na początku myślałem, że ktoś po prostu odsłania kulisy januszerki i łamania prawa pracy w jakiejś firmie ale po przeczytaniu 1/2 tekstu zdałem sobie sprawę, że to pochwała tego systemu ()

To nie jest mentalność niewolnika. Osoba, która pisała ten wysryw albo sama prowadzi ten "biznes" albo siedzi kierownictwu tak głęboko między pośladami, że cały ten system jej nie dotyczy...
  • Odpowiedz
@GyroZeppeli: przecież w Polsce masz normalnie 80 procent pensji na chorobowym, wiem że takie ułomki jak ty wszędzie muszą się zrzygać na Polskę, ale w poście jasno jest napisane że chodzi o inny kraj... Życzę powodzenia w życiu i w pracy bez umiejętności czytania ze zrozumieniem xD
  • Odpowiedz
@GonzoMMz: chyba ty masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ułomku, bo nigdzie nie napisałem o żadnym chorobowym, nie prosiłem cię również o odpowiedź, mówię tylko że godność tego narodu można sprowadzić do psiego aportowania i łapania śliny, co jasno obrazuje tekst na obrazku, a teraz w---------j na czarno
  • Odpowiedz
@BrakPomysluNaNick: chyba w g---o pracy xd. ja mam do pół roku płatny chorobowy 100% nawet wliczając w to teoretyczne wyrobione nadgodziny dla osób co zwykle robią nadgodziny. Typu ja średnio jedna sobota w miesiącu plus około 10 nadgodzin w miesiącu czyli będą na chorobowym nawet za to by mi zapłacili
  • Odpowiedz