Wpis z mikrobloga

#internet #komputery

mircy dostałem ofertę na internet do domu 5G, ale z limitem 500GB na miesiąc. Macie jakieś pojęcie czy to wystarczająco? Na necie czytałem, że godzina grania na multi to około 50MB czyli całkiem niedużo, ale czy to nie są jakieś liczby z dupy? A co przy przesiadywaniu na diskordzie/tsie, oglądaniu sobie filmików, netflixach i tak dalej? Wiadomo, że ściąganie gierek trzeba sobie zaplanować miesiąc do przodu. W jakiś sposób mogę sprawdzić sobie swój pobór danych? Oferta jest z playa i jestem mocno zainteresowany bo to 600 Mbps bo od orange od trzech lat czekam na światłowód i się męczę z 10 Mbps xd
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W jakiś sposób mogę sprawdzić sobie swój pobór danych?

@rdsx: Jeśli masz internet mobilny to często możesz to zobaczyć w billingu - na stronie (po zalogowaniu się na swój numer) albo w aplikacji operatora.
  • Odpowiedz
@rdsx: są programy do monitoringu ruchu sieciowego z logowaniem ile w danym dniu zużyłeś kup sobie 10gb na komórce podłącz kompa popracuj jeden dzień i będziesz miał pojęcie ile schodzi na dzień potem prosta matematyka. Jak nie oglądasz codziennie 4 odcinków netflixa to powinno wystarczyć.
  • Odpowiedz
@rdsx: ja jestem póki co szczęśliwym posiadaczem internetu mobilnego od Play ("tylko 4G", ale prędkości są zadowalające) i miesiąc bez grania w gier i pobierania czegokolwiek mi schodzi 200GB. Głównie jutuby w full HD. Z poziomu aplikacji Play24 (lub konta) masz bieżący wgląd w wykorzystany transfer, więc też można łatwo kontrolować zużycie danych. Niepopularna opinia, ale ogólnie polecam.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rdsx:
Zobacz sobie ile teraz zużywasz to będziesz wiedział. Jak masz jakiegoś gamepassa i pobierzesz kilka gier po 100gb to zbraknie. Mi by wystarczyło samemu 400gb. Jak w kilka osób to mogłoby być gorzej.
  • Odpowiedz
@rdsx: miałem podobny dylemat z tym, że było to 4g od playa lub 10 mb od orange właśnie z limitem 500GB. I jeżeli chodzi o sam limit to starczało i żeby pograć i pooglądać coś w fullhd chyba raz zdarzyło mi się przekroczyć ten limit i kupiłem dodatkowe 100gb pobierałem wtedy jakieś gierki i nie upilnowałem tego. Gorzej było z sama jakością łącza niby jak technik montował zestaw ( antena
  • Odpowiedz
@rdsx: jak nie używasz netflxa i YT, to wystarczy. Jak używasz - nie bardzo widzę. U mnie dzieciak z YT + wieczorem jeden film na netflixie i tygodniowo schodzi około 120GB
  • Odpowiedz