Wpis z mikrobloga

@kamolek: zapomniales o trzech popularnych jeszcze:
- halo tutaj (popularny dostawca internetu) bedziemy modenizowac internet w panstwa okolicy, czy panstwa internet jest powolny? Tak tak mozemy panstwa podlaczyc ale to wymaga oplaty instalacyjnej...
- twoj samochod byl zaangazowany w wypadku i jest claim na ciebie, musisz podac wiecej danych i zaplacic poszkodowanemu zeby uniknac utracenia znizki na ubezpieczenie
-popelniles oszustwo podatkowe i (tutejsza skarbowka) juz jedzie do ciebie z bagietami,
  • Odpowiedz
@Agui94 Też dostałem takiego sms niedawno, w pierwszym momencie nie zajarzyłem o co chodzi, po chwili się skapłem że skąd i dlaczego energetyka by odemnie chciała kasę jak nic nie jest na mnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Agui94: Żadna poważna instytucja nie stosuje wykrzyknika w swoich wiadomościach, ponieważ jest to nieprofesjonalne. Też dostałem i zachodzę w głowę skąd mieli numer

@sliwowica: Skąd? Pewnie z OLX xD Ja takie scamy dostaje zawsze po wystawieniu oferty.
  • Odpowiedz
- e-maile macie filtrowane automatycznie, pewnie nawet o tym nie wiecie i nie płaczecie z tego powodu

- I tu się mylisz, mam swojego postfixa nad którym mam kontrolę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

- ale nie masz kontroli nad filtrem wychodzącym innych serwerów. Jeśli tam e-mail zostanie wycięty to twój postfix g---o ma do gadania.

@dktr: Czyli wychodzi na to, że faktycznie nie wiedziałeś o tym,
  • Odpowiedz
@szalony_baklazan: Nawet nie chce mi się tego komentować. Wiesz że da się przesyłać wiadomości w obrębie tego samego serwera, i może być na nim nawet tysiąc kont, i żaden serwer z zewnątrz nie bierze w tym udziału?
  • Odpowiedz